Met 0-1 in de pocket terug uit Amsterdam

ERMELO - DVS’33 Ermelo is de competitie goed begonnen want de drie punten gingen mee naar Ermelo. Het was wel terecht, maar ook moeizaam. Moeizaam omdat Ajax Amateurs respect toonde voor de snelle aanvallers van DVS’33 en met veel mensen achter de bal speelde.

Het lijkt het nieuwe normaal te worden voor trainer Peter Wesselink en zijn mannen. Daarmee hebben de Ermeloërs een naam opgebouwd. Tegenstanders stellen zich daarop in en het is aan DVS’33 om de komende wedstrijden het tempo hoog te houden en de tegenstander in de tang te nemen. Zo begon het in Amsterdam overigens wel. De eerste twaalf minuten hadden de gasten al moeten scoren. Er kwamen kansen voor Benjamin Roemeon, Ali Akla en Maarten van Dijk die verrassend Quincy Veenhof op de bank hield. Ajax kwam er niet aan te pas, maar dat veranderde langzaam maar zeker. DVS’33 begon te breien en vond het lastig om gaatjes te vinden in de goed georganiseerde Amsterdamse verdediging. Toch kwamen er kansjes voor de hardwerkende Ali Akla die net niet uitkwam met zijn passen en de actieve Benjamin Roemeon. Het bleef daardoor 0-0 met rust.

Pingel

De tweede helft had Ajax de zaken goed voor elkaar zonder zelf ook maar een beetje gevaar te stichten. DVS’33 stond verdedigend goed, ook door twee verdedigende middenvelders. Wellicht lag het daaraan dat het spel stroperig was. Finn Kluivert speelde een goede wedstrijd, pakte veel ballen af maar met het vervolg werden geen doelpunten gemaakt. Na bijna een uur stuurde Hayri Pinarci, zoals alleen hij dat kan, vanuit het niets Roemeon diep. Die leek zich vast te lopen op twee verdedigers, maar in een tweede versnelling ging hij toch langs Stany Dankerlui die aan de noodrem trok waardoor de scheidsrechter naar de stip moest wijzen. Ali Akla eiste direct de bal op en hij schoot hard en zuiver hard in, rechts van de doelman, 0-1. De ruimte die door de voorsprong ontstond, was in eerste instantie niet aan de gasten besteed. Ajax probeerde met lange, hoge ballen een gaatje te vinden. Richting het einde leek DVS’33 eindelijk de diepte goed te benutten. Invaller Veenhof ging onbedreigd op de Amsterdamse doelman af met Roemeon naast zich. Toen Veenhof de bal te ver voor zich uitspeelde, was deze grote kans in de kiem gesmoord. Daardoor werd het toch nog spannend, maar doelman Daan Huiskamp redde in de 86e minuut schitterend door in een reflex een vrije schietkans van Jip Bartels uit zijn doel te ranselen. De belangrijke winst was binnen. Belangrijk voor het zelfvertrouwen van de ploeg van Wesseling die komende weken meer en meer in haar ritme zal moeten komen. Komende zaterdag ontvangt de ploeg Staphorst, dat thuis met 0-0 gelijkspeelde tegen VVSB.