Ermeloërs spelen gelijk tegen Staphorst: 1-1

ERMELO - In een attractieve wedstrijd, waarin veel gebeurde, deed het thuisspelende DVS’33 Ermelo alles goed. Bijna alles. Het vergat uit een grote serie aan opgelegde doelkansen, te scoren. Zelfs een penalty in de 90e minuut werd niet verzilverd.

Het ene gelijkspel is het andere niet. Met de 1-1 mocht Staphorst in zijn handen knijpen en DVS’33 kon trots zijn op het spel. De Ermeloërs stonden namelijk goed georganiseerd en wisten vanaf de allereerste minuut met scherpe passes en veel diepgang het Staphorst moeilijk te maken. De gasten werden teruggedrongen op eigen helft, maar groeven zich zeker niet in. Daardoor ontstond een open wedstrijd waarin DVS’33 in de 13e minuut op een voorsprong kwam na een prachtige actie van Benjamin Roemeon. Hij zocht bekeken de verste hoek op en via de paal gaf hij doelman Jorick Maats geen kans. Vanuit het niets kwamen de Staphorsters terug na een steekpass op Sander de Grote die, eveneens bekeken, Huisman het nakijken gaf. Het laatste kwartier voor rust werd het een echt gevecht op het middenveld, maar ook toen kreeg DVS’33 via Nicky van Hilten een reuzekans. De bal ging echter rakelings over. De Geelzwarten speelden gevarieerd, zeker over links waar Stef Nijland en Finn Kluiver elkaar goed vonden. Over rechts kwam dat er niet uit. Quincy Veenhof was onzichtbaar, kroop te vaak naar binnen waardoor de combinaties met de normaal gevaarlijk opkomende Van Hilten niet te zien waren.

Veel kansen

De tweede helft startte DVS’33 een groot offensief. Staphorst wist af en toe niet hoe ze de boel dicht moesten houden en het mocht haar doelman Maats danken die een aantal keer miraculeus zijn doel schoon hield. Anderzijds waren het ook de Geelzwarten die in de laatste fase net niet zorgvuldig genoeg waren. Roemeon, Hayri Pinarci, Kruisheer, Nijland, het regende kansen. Trainer Peter Wesselink wisselde niet de nog steeds onzichtbare Veenhof, maar Ali Akla en de moe gestreden Nijland. In het laatste kwartier bleek waarom. Veenhof kwam meer en meer in zijn element en leek DVS’33 op de bevrijdende voorsprong te zetten toen hij door Roemeon helemaal vrij voor het doel werd gezet. Veenhof leek alles goed te doen. Wachtte, leek beheerst in te schieten, maar tot ongeloof van alles en iedereen ging de bal hard over. In de negentigste minuut leek het dan toch goed te komen. Dezelfde Veenhof werd onreglementair gestuit in de zestien meter. Roemeon eiste de bal direct op, maar schoot te slap in waardoor doelman Maats opnieuw als winnaar uit de strijd kwam.

Publiek de grote winnaar

Uiteindelijk werd het een teleurstellend gelijkspel, maar de ploeg kan trots zijn op deze puike partij. Er gebeurde veel, er was veel dreiging en er werd op tijd getemporiseerd met een sterke middenas met Pinarci en Kruisheer. Feitelijk kregen de gasten een kans met de 1-1 en verder niet terwijl DVS’33 Ermelo bijna twintig doelrijpe kansen kreeg. Het publiek was de winnaar, hoewel ook die graag de drie punten hadden gepakt. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys.