Geweldig resultaat voor waterproject Rotary Ermelo

ERMELO - Vrijdagmiddag overhandigden drie Ermelose basisscholen en de Stichting HME een cheque van vierduizend euro aan de Rotary Club Ermelo. Een groot deel van het geld is bijeengebracht tijdens de week van de HME in juni.

Rotary bestuurslid Wiert Omta nam de cheque in grote dankbaarheid aan en hij roemde de organisatoren van de, in zijn ogen snel in elkaar gezette, actie. „We hoorden van de ideeën die ons lid Dick Haan had bedacht met Interactie, het sportbedrijf van Ermelo. Alleen dat was pas twee maanden voor de Week van de HME. Maar soms kunnen dingen heel snel gaan. Want, voor we het wisten kregen wij als bestuur het sein dat er zeven basisscholen in Ermelo enthousiast hadden gereageerd en mee gingen doen, evenals drie scholen in Fetentaa, Ghana. Als je vervolgens ziet wat er allemaal is gebeurd in de periode die volgde, dan is er maar één woord voor: geweldig!” Dick Haan bevestigde dat het inderdaad allemaal erg snel is gegaan. In de persoon van Jan Bos van Interactie en een snel schakelende organisatie van de HME kwam het in een stroomversnelling en ook de mensen in Ghana waren enthousiast. „We wilden een Kidsrun in Ermelo en Fetentaa, maar ook dat er interactie zou komen tussen de basisscholen in beide landen. Dat heeft zich vooral geuit in het over en weer uitwisselen van filmpjes, bijvoorbeeld over de voorbereiding op het lopen. Je zag prachtige filmpjes waarin de Ghanese kinderen heel ritmisch met een warming-up bezig waren voor een training. Nu kun je denken ‘dat is echt wat voor daar’, maar de Ermelose scholen lieten zien dat ook zij niet minder ritmisch zijn. Het leverde prachtige beelden op.” Jan Bos van Interactie had genoten, vooral in de Week van de HME zelf. „Ons team kreeg te maken met negenhonderd enthousiaste kinderen die er zin in hadden. Ze liepen allemaal een kilometer op de hei of bij het indianenbos en bij Dindoa. En de uitgereikte medailles van de HME was een schot in de roos.”

Schot in de roos

Ook de achthonderd Ghanese schoolkinderen liepen een kilometer en kregen allen een medaille van de HME. Dat leverde fantastische beelden op. „Ze waren zo trots als wat en ik weet zeker dat ze de medaille alle achthonderd boven hun bed hebben hangen. We kregen dat voor elkaar dankzij de HME die weer nieuwe sponsors gevonden had in de vorm van AGO en Innerfood. De medailles voor de basisschoolleerlingen in Ermelo zijn geschonken door Interactie. Geweldig dat dit allemaal zo op zijn plaats viel.” Monique Bos, bestuurslid van de HME, vond het allemaal mooi op elkaar aansluiten. „Ons doel is zoveel mogelijk Ermeloërs in beweging te krijgen. Dat er nu bijna 1800 kinderen hebben meegedaan is wat ons betreft een schot in de roos. Wij hebben dan ook besloten om vijfhonderd Euro aan de opbrengst toe te voegen.” De plannen voor volgend jaar staan al weer in de steigers. Er komt weer een Week van de HME, de week voor de halve marathon zelf. „We willen nu veel eerder met de basisscholen in overleg. Daardoor zullen we in staat zijn om het allemaal nog beter te organiseren. We hopen met de basisscholen wat thema’s te kunnen ontwikkelen die in de maand mei zouden kunnen worden uitgevoerd. We willen een sponsorloop organiseren die ook voor de scholen een aardig bedrag opleveren. Zoals dit jaar de Bernhardschool heeft gedaan. Zij hebben de helft van de opbrengst gebruikt om hun schoolplein op te knappen. De andere helft ging naar het waterproject in Ghana. Daar gaan we de scholen voorzien van schoon sanitair.”