Eerste thuiswedstrijd na lege sportzomer

ERMELO - De eerste officiële wedstrijd in eigen huis na een lange, lege sportzomer bracht de korfballers van Dindoa niet waarop ze hadden gehoopt. Met 10-16 werd op eigen terrein verloren van het Amstelveense KVA. Een pleister op de wonde is dat de bezoekers als titelkandidaat worden getipt.

De nieuwe trainer Hugo van Woudenberg zag zijn ploeg voor de tweede maal ten onder gaan. Na een verloren strijd vorige week in Maartensdijk tegen Tweemaal Zes is er echter wel een lichtpuntje. De verdediging bleek goed georganiseerd, maar doordat bij de afronding van de aanvallen veel gaten vielen, leverde het Dindoa geen doelpunten op. De tegenstander had ook moeite om vrij te komen, maar had veel minder kansen nodig om de bal door de korf te schieten. In de eerste helft wist Dindoa driemaal de korf te vinden door schoten van Ruben de Vries, Roy van Boven en een doorloopbal van Daphne van den Berg. KVA’s doelpuntenmachine stond op scherp want het zag zes keer kans een doelpunt te maken, zodat de rust werd ingegaan met een achterstand voor Dindoa van 3-6. Terwijl de spelers in de catacomben werden toegesproken door hun trainers was het buiten de lijnen een gezellige drukte vanwege de activiteiten van de KaFee Commissie én de aanloop voor de actie van wijkvereniging West “Samen bewegen”.

Verse krachten

Tot tien minuten na rust stond de 3 voor Dindoa nog steeds op het scorebord. KVA had inmiddels 10 punten weten te scoren. Met de verse krachten Karianne van der Velde, Ellen Haverkamp en Nannet van Staveren probeerde Van Woudenberg de haperende motor van Dindoa aan de gang te krijgen. Het leidde tot doelpunten van Saskia Lieman, Daphne van den Berg en invaller Ellen Haverkamp. Terwijl bij Dindoa mondjesmaat punten konden worden bijgeteld, bleef tegenstander KVA net even iets vaker de korf vinden. In de slotfase kregen Jonathan van der Beek en Jefta Reinbergen hun invalbeurt. Inmiddels was KVA uitgelopen tot 7-15. De laatste aanvallen waren voor de thuisploeg met schoten van Ellen Haverkamp en Jonathan van der beek. Met een vrije bal zorgde Saskia Lieman voor het laatste wedstrijdpunt voor Dindoa. KVA ging daar nog eenmaal overheen zodat de scheidsrechter af kon fluiten bij de stand 10-16.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DOS Kampen/Veltman op het programma. De Kampenaren hebben eveneens nul punten uit twee wedstrijden.