DVS'33 loot tegen FC Eindhoven

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft vrij kansloos verloren tegen FC Lisse, dat frisser en slimmer speelde. Ondanks een korte opleving begin tweede helft, was Lisse de ploeg die het meest aanspraak maakte op de overwinning. Met haar spel deed de thuisploeg in tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen dinsdag, niet aan klantenbinding.

Al na 25 seconden lag de bal achter doelman Huisman van DVS'33. FC Lisse speelde met drie kaatsen de verdediging uit en uit de voorzet konden zelfs twee spelers vrij inkoppen. Van Ekeris kopte onberispelijk in, 0-1. Een tegenslag voor de thuisploeg die het de eerste helft niet meer te boven kwam. FC Lisse liet DVS komen dat stroperig speelde en verdediger van den Berg al het opbouwwerk liet doen wat veel te traag verliep. Gaande de eerste helft vroeg menigeen zich af wie er ooit een doelpunt zou moeten maken bij DVS'33 dat Akla en Nijland met blessures aan de kant zag staan. Pas een minuut voor rust kregen de geelzwarten een kans, maar deze was niet besteedt aan Veenhof die in de spits was geposteerd. Daarin kon hij feitelijk niet uit de voeten, met te lange benen en te veel mensen in het strafschopgebied. Trainer Peter Wesseling moest wat doen en bracht Dekker, van Dijk en Valstar in de ploeg voor de tegenvallende Pinarci, van den Berg en Veenhof.

Ommekeer

DVS’33 begon met veel meer energie aan de tweede helft en zette de bezoekers onder zware druk. Een doelpunt bleek opeens wel dichtbij en die kwam er ook. Maarten van Dijk zette hard voor en Lars Dekker tikte de bal prachtig tegen het net, 1-1. FC Lisse kwam daarna direct met een aantal wissels. Daardoor werd de thuisploeg bij tijd en wijle overlopen, zeker op de linkerkant. Huiskamp wist echter steeds redding te brengen. Dekker en Van Dijk werden door de slimmere middenvelders van Lisse overlopen en Wesselink greep niet in. Kruisheer bleef als een vierde aanvaller achter de spitsen spelen en het was Benjamin Roemeon die te vaak assistentie moest verlenen om de gaten te dichten.

Grote kans

Hoewel DVS'33 niet meer onder de druk uitkwam, was het Kruisheer die opeens de diepte in werd gestuurd. Hij kwam in een perfecte scoringspositie en het publiek ging al staan maar de schaduwspits wist alleen het zijnet te bereiken. Vlak voor tijd viel het gevreesde doelpunt dan toch. Vloedgraven leek een bal eenvoudig uit te kunnen verdedigen, maar schoof de bal pardoes in de voeten van de sterke middenvelder Jeffrey Klijbroek. Die pakte het cadeautje dankbaar uit waarmee het lot van DVS'33 bezegeld was.

FC Eindhoven

Jammer dat de bekeroverwinning op Noordwijk geen passend vervolg kreeg. DVS'33 loot wel een mooie tegenstander in de volgende bekerronde. In Ermelo ontvangt de ploeg FC Eindhoven uit de Eerste Divisie. Dit vindt plaats in de laatste week van oktober aan de Sportlaan.