Geelzwarten door naar eindtoernooi KNVB

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft het eindtoernooi van de KNVB beker bereikt na een gewonnen strafschopserie tegen tweede divisionist Noordwijk. Na 120 minuten voetbal stond er 2-2 op het scorebord. Hayri Pinarci maakte de beslissende goal.

Noordwijk begon dinsdagavond sterk tegen DVS’33. De thuisploeg werd onder druk gezet en voetbalde daar pas na een kwartier onder uit toen Benjamin Roemeon gelanceerd werd maar geen doel trof. Dat lukte Adriaan Kruisheer wel na aangeven van Quincy Veenhof. Kruisheer speelde in een offensieve rol na de terugkeer van Coen Vloedgraven in de basis en hij voelde zich zichtbaar als een vis in het water want in de loop van de wedstrijd kwam er veel gevaar van zijn kant. DVS’33 kreeg meer grip op de tegenstander en vlak voor rust wist het zelfs op 2-0 te komen door een mooie actie van Vloedgraven.

Kluts

Ook in de tweede helft leek er weinig aan de hand voor de thuisploeg die met grote inzet het Noordwijk meerdere malen lastig maakte. In de 52e minuut viel uit het niets de aansluitingstreffer na een kluts. Bij de tweede paal was Bouwman Finn Kluiver net te snel af. Noordwijk zette DVS’33 meer en meer onder druk, maar het was de thuisploeg die de mooiste kansen kreeg. Tot tweemaal toe werd de bal ternauwernood van de lijn gehaald door de Noordwijkers nadat doelman van Vliet al was verslagen. Het doelpunt viel aan de andere kant. Ook weer uit een kluts waar aanvoerder Sem Oosten het laatste tikkie gaf, 2-2. Het leek helemaal mis te gaan toen Noordwijk een goedkope penalty kreeg, maar spelmaker Roshanali schoot de bal hoog over. Noordwijk zette niet door en nam zelfs gas terug. Er ontspon zich een mooi voetbalgevecht met grote inzet aan beide kanten. Spits Daniel Valstar, die in de eerste helft al de geblesseerde Nijland sterk verving, knokte voor elke meter en zorgde met de kaats meerdere malen voor gevaarlijke situaties maar DVS’33 wist niet meer te scoren.

Verlenging

De verlenging kon alle kanten opgaan. DVS’33 was de eerste helft dominant, maar in de tweede helft was het Noordwijk dat aandrong. De Ermeloërs knokten voor elke meter en dat was aan de spelers af te zien. De meesten liepen op hun laatste tenen, maar men bleef elke Noordwijker opjagen. Het was die teaminstelling en die onverzettelijkheid dat DVS’33 ook toonde in de penaltyserie. Noordwijk had een minuut voor tijd hun doelman gewisseld voor de bekende stafschoppenkiller Jansen. Hoewel deze razendsnel in elke hoek dook, had hij geen enkele kans tegen de hoog in het net geschoten strafschoppen van Daan Huiskamp en Tim van de Berg. Doordat de Noordwijkers tweemaal hoog over schoten, konden Adriaan Kruisheer en Pinarci DVS’33 de zwaarbevochten overwinning schenken. De vreugde was groot, evenals de hoop op een mooie loting met een wedstrijd aan de Sportlaan.