Ermelose korfballers kruipen op uit onderste regionen 

ERMELO - Nadat Dindoa A1 overtuigend de junioren van Antilopen aan de kant zette (12-25) mochten de senioren proberen hetzelfde te doen. Eerst Dindoa 1, daarna Dindoa 2. Ook beide selectieteams haalden alle kastanjes uit het vuur en zo nam de Ermelose delegatie de maximale 6 punten mee naar huis.

Voor Dindoa 1 begon de wedstrijd niet zoals gehoopt. Antilopen-vedette Bart Witteveen bezorgde zijn ploeg al snel de openingstreffer en meteen daarna ook de verdubbeling van de score. Dindoa moest in de achtervolging, maar deinsde daar niet voor terug. Bij 4-4 was de uitploeg alweer langszij gekomen. In de periode tot de rust ontliepen de beide teams elkaar niet zoveel. Antilopen, veel spelend over de mannen, kon helaas voor hen niet beschikken over de goals van Tygo Ockerse die voortreffelijk werd verdedigd door Bjarne Sinneker. Laatstgenoemde was zelf wel goed voor vijf goals en daarmee belangrijk voor zijn goed lopende vak, dat gecompleteerd werd door Lars van der Velde, Saskia Lieman en Ellen Haverkamp. Bij het aanbreken van de rust was alles nog mogelijk: 8-11 in het voordeel van de Ermeloërs.

Op de kniën

In de tweede helft pakte Dindoa door. Bij Antilopen lekte de beleving uit het spel, daar waar die van Dindoa onveranderd aanwezig bleef. Mede aan de hand van zeven treffers van Tom van den Berg kreeg Dindoa uiteindelijk de tegenstander op de knieën. In de slotfase werd pinchhitter Mitchell van Deenen nog in de ploeg gebracht om de kers op de taart te leggen. Hij verspilde daar geen tijd mee. Al in zijn eerste bewegingen snelde hij langs zijn tegenstander, om soepeltjes zijn eerste balcontact met één hand tot een doelpunt te promoveren. Onder luid gejuich van medespelers en meegereisd uitpubliek werd hij vervolgens weer naar de kant gehaald. Mogelijk de snelste publiekswissel in de geschiedenis van Dindoa, maar volkomen terecht. De wedstrijd werd vervolgens afgefloten bij een 18-27 eindstand. Overtuigende cijfers die nog niet eerder op het scorebord waren gezet door Dindoa dit seizoen.

Afscheid

Komende week kan Dindoa de stijgende lijn doortrekken. In Dronten staat een uitwedstrijd tegen ASVD, dat dit weekend zijn eerste overwinning boekte tegen DOS Kampen, op het programma. Een mooie gelegenheid om definitief afscheid te nemen van de onderste regionen in de Overgangsklasse.