Ermeloërs kunnen de korf goed vinden

ERMELO - Na het toch wat teleurstellende gelijkspel tegen ASVD trad Dindoa deze zaterdag aan tegen Wit Blauw uit Kampen. Beide ploegen stonden met zes punten in de middenmoot van de overgangsklasse en konden met een overwinning aansluiting vinden bij de subtop. Het tweede team van Dindoa had voorafgaand aan de wedstrijd het goede voorbeeld gegeven door met een zeer verdiende 18-14 het tweede team van Wit Blauw te verslaan.

Wit Blauw opende de score, maar Dindoa vond snel het antwoord. Vervolgens ging het spel van beide ploegen gelijk op tot 3-3. Wit Blauw was feller en speelde een hoger baltempo dan Dindoa, wat
resulteerde in een voorsprong van drie punten. Bij de stand van 3-6 haalde de coach van Dindoa zijn ploeg even naar de kant met een time-out. Na deze korte peptalk pakte Dindoa het anders aan. Het tempo ging omhoog en wisten de stand om te draaien van een 3-6 achterstand naar een fraaie 8-6 voorsprong met goed uitgespeelde kansen en mooie scores. Wit Blauw had moeite het tempo bij te benen en zo kon Dindoa met gevarieerd spel de score uitbreiden en werd met een comfortabele 12-8 voorsprong de rust ingegaan.

Stempel

Dindoa kwam na de rust goed uit de startblokken en vergrootte de voorsprong met een goed genomen strafworp en afstandsschot naar 14-9. Wit Blauw raakte wat gefrustreerd en bij een felle strijd om de bal tussen twee heren ontstond een klein opstootje, wat echter door het arbitrale duo goed in de kiem werd gesmoord. De rebound was goed verzorgd bij Dindoa, waardoor er regelmatig lange aanvallen waren en de stand verder uitgebouwd kon worden. Wit Blauw wist af en toe wat mee te scoren maar het was vooral Dindoa dat de korf goed kon vinden. Bij de stand van 22-15 bracht de coach A-junior Victoria Vrancken in voor Daphne van den Berg, die met zeven doelpunten haar stempel op de wedstrijd had weten te drukken. Maar het was vooral het collectief van Dindoa, waar elke speler tot scoren kwam, dat zorgde voor een fraaie 24-17 eindstand. Volgende week mogen Dindoa 1 en 2 thuis aantreden voor de laatste wedstrijd voordat de zaalcompetitie gaat beginnen. De tegenstander is Tweemaal Zes, waar beide teams de competitie tegen gestart zijn.