Geelzwarten door in KNVB-beker

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft gisteravond in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven voor een geweldige stunt gezorgd door met 2-1 te winnen. Twee doelpunten van de rappe Benjamin Roemeon zorgden ervoor dat de Ermeloërs voor het eerst in de geschiedenis door zijn naar de tweede ronde van de Toto KNVB Beker.

Natuurlijk had trainer Peter Wesselink zijn formatie anders neergezet tegen de fullprofs uit Eindhoven. Met vijf man in de verdediging werd Eindhoven gedwongen het spel te maken en dat verliep aan de kant van de gasten uitermate stroperig. De ruim duizend toeschouwers zagen aan de Sportlaan de eerste divisionist wel aandringen maar het was doelman Daan Huiskamp die, na negen minuten spelen, met een verre trap Roemeon aan het werk zette. De grote sterke verdediger Koen Oostenbrink werd met een subtiel duwtje uit evenwicht gebracht en Roemeon was weg om vervolgens de Eindhovendoelman Nigel Bertrams kansloos te laten met een bekeken bal in de hoek. Eindhoven kwam er daarna een keer gevaarlijk door, maar Huiskamp redde bekwaam.

Billenknijpen

In de rust maakte het thuispubliek zich op voor een hete tweede helft waarin het billenknijpen zou worden. Niets was minder waar. Eindhoven trok de lijn van de eerste helft door en speelde fantasieloos de bal steeds de drukte in. Het was na vijf minuten Roemeon die een aantal tovertrucs uithaalde op de achterlijn en op onnavolgbare wijze twee verdedigers toch wist te passeren inclusief de doelman van Eindhoven die de bal zelf over de lijn frommelde. In feite kwamen de geelzwarten daarna niet meer in gevaar hoewel Eindhoven in de laatste twintig minuten de lange aanvoerder Amevor naar voren stuurde. Opvallend was dat de meest kleine verdediger aan DVS-zijde, Tarik Evre met zijn geweldige timing de kopduels tegen de grote spits en de lange aanvoerder elke keer wist te winnen.

Teamprestatie

Het complete team van DVS’33 knokte zich naar het einde waarbij zes minuten werden bijgeteld. Vijf minuten in blessuretijd wist Eindhoven de aansluitingstreffer te maken na een scrimmage. De speaker riep tactisch om dat in de 97e minuut Eindhoven scoorde. Of dat hielp zullen we nooit weten maar de scheidsrechter blies wel abrupt voor het einde waarna een groot feest losbarstte. Het grote speculeren is begonnen. Wie komt er uit de koker. Feijenoord uit in de Kuip staat in de wensen op een, wat een grote recette zou opleveren. Maar PSV thuis, menig DVS-er voelde zich gister beter dan beide clubs uit Eindhoven.

Nieuwe aanwinst

Vijf minuten voor tijd viel Nassim el Ablak in voor de moegestreden Roemeon. Ablak is afkomstig van Eredivisionist Fortuna Sittard waar hij als invaller zes Eredivisie wedstrijden speelde. De Harderwijker traint al enige tijd mee aan de Sportlaan en speelde de oefenwedstrijd tegen Spakenburg zelfs al een wedstrijd. Tot het einde van het seizoen is hij in elk geval in Ermelo te bewonderen. Het geeft trainer Wesselink wat meer mogelijkheden nu Ali Akla en Stef Nijland nog steeds geblesseerd zijn.