Ermeloërs delen genadeklap uit aan Tweemaal Zes

ERMELO - Dindoa won zaterdag voor eigen publiek in een ongekend spannende wedstrijd met 20-19 van de korfballers van Tweemaal Zes uit Maartensdijk. De beide partijen waren dusdanig aan elkaar gewaagd, dat in de laatste minuut een strafworp de wedstrijd zou beslissen. De Ermeloërs zijn nu opgeklommen in de ranglijst naar een verdienstelijke derde plaats.

De uitwedstrijd in Maartensdijk werd verloren met 14-18. Nu was het echter Dindoa, dat direct na het beginsignaal de leiding nam. Roy van Boven bracht zijn ploeg met twee schoten op voorsprong. Het kostte de bezoekers niet veel moeite om de stand binnen twee minuten gelijk te trekken. Saskia Lieman bracht met een raak schot het voordeel terug bij haar eigen ploeg. Tot tien minuten voor het rustsignaal wist Dindoa na ieder gelijkspel de score weer naar zich toe te trekken. Ingeleid met een strafworp bracht TZ daarna de stand van 8-10 via 10-10 naar de ruststand van 10-13. Het begon ernaar uit te zien, dat de bezoekers ook dit potje zouden winnen. Zo desastreus als de eerste helft in Maartensdijk was verlopen (supporters griezelen nog bij de herinnering van een 8-0 achterstand) was het scoreverloop nu echter niet, maar dat er een spannende tweede helft zou volgen was een ding wat zeker leek.

Inpakken

Met veel bravoure begon Dindoa de tweede helft met een schot van Bjarne Sinneker, helaas voor de blauw-witten direct gevolgd door een tegenpunt van TZ. Toch begon Dindoa stapgewijs aan met een opmars van 11-14 naar 16-14. Maar zo gemakkelijk bleek TZ zich niet te laten inpakken. Toen het laatste kwartier van de wedstrijd inging, werd er aan beide kanten dan ook fel gestreden.

Vreugdegehuil

Voorzichtig kwam TZ terug (16-15), maar Dindoa liep uit tot 18-15. TZ hield het hoofd koel en wist aan te klampen tot 18-17 en enkele minuten voor het einde werd zelfs, tot afgrijzen van het thuispubliek, de gelijkmaker gescoord. Het scorebord gaf al de laatste minuut aan, maar het vingertje van de scheidsrechter was nog niet omhoog gegaan, dus de spanning was om te snijden binnen en buiten de lijnen. Een vreugdegehuil ontsteeg bij de blauwwitte aanhang toen Saskia Lieman een strafworp mocht nemen en 19-18 op het scorebord zette. Per omgaande scoorde TZ echter opnieuw de gelijkmaker 19-19. Nog had het eindsignaal niet geklonken toen Tom van den Berg een strafworp toegewezen kreeg. Een time-out en een gewonde Van den Berg, die eerst nog verbonden moest worden voor hij de strafworp kon nemen, stelden het einde van de wedstrijd mèt de beslissende strafworp tergend langzaam uit. Maar Van den Berg deed wat hij moest doen en gaf de genadeklap in deze wedstrijd.