Streekderby in voordeel van DVS´33 Ermelo

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft een verdiende overwinning behaald op koploper Sparta Nijkerk. Grote delen van de wedstrijd was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar net als dinsdagavond in de beker werd het nog even spannend nadat Maurice Ruiter namens Sparta in blessuretijd 2-1 maakte.

DVS’33 begon net even fanatieker aan de wedstrijd maar al snel was het spel in evenwicht. Daarna gebeurde niet heel veel tot een breedtebal van Coen Vloedgraven in de 14e minuut op Nicky van Hilten die met een hard diagonaal schot doelman Beukers in de verre hoek passeerde, 1-0. Sparta Nijkerk probeerde daarna het initiatief te pakken en DVS’33 werd teruggedrukt, maar echt gevaarlijk werden de Nijkerkers niet. De jonge middenvelders Lars Dekker en Maarten van Dijk bleven fier overeind aan Geelzwarte zijde. In het laatste deel van de eerste helft waren de Ermeloërs feller en dat vond met name Maurice Ruiter niet heel fijn. De spelmaker van Nijkerk kwam door dit constante opjagen eigenlijk in het spel niet voor.

Kleinste man

Sparta Nijkerk kwam in de tweede helft met drie wissels waaronder de boomlange Jesse van Nieuwkerk. Het was toch weer DVS’33 dat het spel naar zich toetrok. Na vijf minuten kopte de kleinste man van het veld, Benjamin Roemeon, de bal onverwachts op de paal. Het was in de 60e minuut echter wel raak. De vrij onzichtbare Nassim El Ablak, de nieuwe aanwinst van de Ermeloërs, verlegde het spel goed naar rechts waar Nicky van Hilten, een van de uitblinkers vanmiddag, de diepte in werd gestuurd. Diens harde voorzet werd door Roemeon hard tegen de touwen gejaagd, 2-0. Wie dacht dat de Nijkerkers meer energie in de wedstrijd zouden stoppen, kwam bedrogen uit. Feitelijk voetbalde DVS’33 steeds makkelijker en met een prachtige afstandsknal leek invaller Quincy Veenhof de wedstrijd te beslissen maar de bal ketste buitenkant paal de achterlijn over.

Niets te duchten

De gasten probeerden het vaak met lange ballen op Van Nieuwkerk, maar ook nu bleek aanvoerder Evre van DVS’33 alle lange mannen de baas. Uit het niets kwam de bal in de 92e minuut voor de voeten van Maurice Ruiter die doelman Huiskamp nog wist te passeren. De Geelzwarten op de tribune hielden hun hard vast. Een gelijkspel was zeer onverdiend geweest, maar het is en blijft voetbal. Gelukkig won de gerechtigheid en dus DVS’33. Een absolute teamprestatie van de basisspelers en invallers. Het betekende een mooie afsluiting van een geweldige week aan de Sportlaan.

Toto KNVB Beker

In de studio van ESPN NL mocht Hoofdtrainer Peter Wesselink vanavond namens DVS´33 Ermelo de loting verrichten voor de tweede ronde van de Toto KNVB Beker. De uitslag werd dat DVS´33 Ermelo op 13, 14 of 15 december uit zal spelen tegen het Brabantse VV Achilles Veen .