‘Mooie club, mooie accommodatie en goede jeugdopleiding’

ERMELO – Nadat Henri Brink vorige maand abrupt stopte als trainer van het eerste van vv Hierden, ging de TC en het bestuur van de eersteklasser naarstig op zoek naar een nieuwe trainer. En die vonden de Hierdenaren in Ermeloër Jaap de Vries (55).

De club zocht een trainer met een UEFA A-licentie en die bezit De Vries. De Ermeloër zal het huidige seizoen samen met Bas de Raat verantwoordelijk zijn voor goede resultaten van het eerste. In 2019 werd Jaap de Vries, samen met John Dooijewaard, assistent-trainer onder Richard Plug bij DVS’33 Ermelo. Nadat Plug opstapte bij de Geelzwarten bleven de assistenten nog het lopende seizoen 2020 interim-trainer. Met de komst van de nieuwe hoofdtrainer Peter Wesselink nam deze ook een nieuwe assistent mee en eindigde het trainerschap bij de Ermelose Derde Divisionist. In het verleden was De Vries, samen met Henk Lubbersen, nog een periode interim-trainer bij FC Horst en leidden ze het eerste naar de eerste klasse.

Kans

De Vries is super blij met deze kans. ,,De TC benaderde mij voor deze klus. En ik moet zeggen dat ik heel blij ben. Het is een fantastische club met een mooie accommodatie, trouwe supporters en een goede jeugdopleiding. Daarbij bestaat het eerste elftal uit zo’n zeventig tot tachtig procent van de eigen jeugd. Dat is wel knap. Het is dan mooi als je dan daar kan werken.’’ Ondanks dat de club er nog niet goed voor staat, ziet De Vries wel mogelijkheden om daar wat van te maken. In principe heeft De Vries getekend voor het lopende seizoen, maar de intentie is dat als de resultaten daar zijn, dat het contract verlengd kan worden.