Ploeg uit Assen imponeert geen enkel moment

ERMELO – DVS’33 Ermelo heeft vandaag haar thuiswedstrijd tegen ACV uit Assen terecht gewonnen. Het werd op het laatst toch nog spannend, maar de 1-0 na een treffer van Adriaan Kruisheer in de eerste helft was voldoende voor de overwinning.

In de eerste vijf minuten leek het een open duel te worden. ACV zette hoog druk waardoor er direct tempo in de wedstrijd zat. Na vijf minuten luwde de storm en zakte de gasten uit Assen steeds meer weg op hun eigen helft. Daardoor was het lastig voetballen voor de thuisploeg die in Maarten van Dijk en Nicky van Hilten twee uitblinkers kenden. DVS’33 had moeite om het tempo hoog te houden en waar dat wel lukte, werd het gelijk gevaarlijk. Zo zetten het middenblok van Dijk en Lars Dekker zoveel druk dat de voorstopper de bal verloor en direct Benjamin Roemeon de diepte in kon worden gestuurd. Alleen voor keeper Enver Spijodic wist de rappe aanvaller niet te scoren. Een vroege voorsprong had de wedstrijd goed gedaan. ‘Valse spits’ Adriaan Kruisheer kwam tot de 37e minuut nog niet in het spelbeeld voor, maar toen hij eenmaal na weer een slippertje in de defensie van ACV de bal voor de voeten kreeg, bedacht hij zich geen seconde en plaatste de bal uiterst precies tegen de binnenkant van de paal. Onbereikbaar voor de grote Spijodic: 1-0. DVS’33 speelde de eerste helft verder rustig uit.

Hoge ballen

Wie dacht dat de gasten uit Assen in de tweede helft druk gingen zetten, kwam bedrogen uit. ACV kwam nauwelijks nog over de eigen helft en werd meer en meer teruggedrukt. De Geelzwarten kwamen vooral over rechts een aantal keer mooi door via driehoekspel. Roemeon en ook Veenhof zaten dicht bij de bevrijdende 2-0, maar Spijodic kon telkens erger voorkomen. DVS’33 leek met de ingevallen Nassim el Alblak en Fynn Kluiver nog meer naar voren te spelen, maar daar kwam zo’n tien minuten voor tijd abrupt een einde aan. Het leek of de angst in de ploeg sloop want ACV kreeg dankzij vele lange ballen hoop op een gelijkspel. De lange ballen camoufleerden de zwakte van ACV want feitelijk kwam doelman Huiskamp geen enkele keer in de problemen. Het was vooral jammer dat het de Ermeloërs niet lukte om de bal in de ploeg te houden, maar uiteindelijk maakte het niets meer uit toen einde wedstrijd gefloten werd. DVS’33 deed goede zaken gezien het verlies van FC Lisse en Harkemase Boys waardoor de eerste periodetitel nog steeds tot de mogelijkheden behoort. Met twee uitwedstrijden voor de boeg is het te hopen dat over drie weken het publiek weer mag komen aan de Sportlaan.