Bijna ging de overwinning de mist in

ERMELO - Het feest kwam laat op gang, mogelijk door het bizarre verloop van de bekerwedstrijd tegen Achilles Veen, maar na bijna drie uur stond het echt op het scorebord, 0-2. Daarmee schreef de ploeg van Peter Wesselink geschiedenis.

Scheidsrechter Luuk Timmer wachtte het vuurwerk, afgeschoten door thuissupporters buiten het sportpark De Hanen Weide, in het Brabantse Veen, even af, maar besloot dan toch voor de aanvang van de bekerwedstrijd te fluiten. Onder een oordovend lawaai pakte DVS’33 het initiatief en al binnen vijf minuten lag de bal achter de doelman van de thuisploeg. Roemeon vond Kruisheer die met een mooie curve de bal op het hoofd van Nicky van Hilten legde die de bal tegendraads inkopte. Een mooie opsteker voor de Ermeloërs die het initiatief bleef houden maar het tempo liet zakken. Met name Evre bracht regelmatig wandelvoetbal op de mat en doordat Kruisheer (fel op de huid gezeten) en Maarten van Dijk (in eerste instantie plankenkoorts) niet lekker in de wedstrijd zaten, werd de thuisploeg gevaarlijk. Het was aan Daan Huiskamp te danken dat het 0-1 met rust was. Het was vooral onverklaarbaar dat er bij tijd en wijle zoveel mensen van Achilles vrij stonden.

Snel beslist

Het tweede bedrijf begon later door een combinatie van mist en rook van het afgestoken vuurwerk. Er kon na 25 minuten toch worden afgetrapt en opnieuw vond DVS’33 snel een gaatje in de defensie van Achilles Veen. Roemeon was lastig aan de linkerzijde en trok de bal hard en laag voor. Vloedgraven maakte een briljant overstapje waardoor Ali Akla helemaal vrij voor de doelman kwam en koelbloedig afdrukte, 0-2. Daarmee was het spel wel gespeeld. Achilles Veen kwam feitelijk niet meer gevaarlijk voor de goal van Huisman want de lange ballen waren vaak prooi voor de sterke van den Berg en Evre. Wel werd het duel na 67 minuten door de dichte mist stilgelegd.

Gelukkig toch door

Na drie kwartier werd de bekerwedstrijd dan toch hervat. Beter omdat het uitspelen van de wedstrijd op een later moment, tot problemen zou leiden omdat menig speler van beide ploegen al een korte vakantie had ingepland. Scheidsrechter Timmer besloot uiteindelijk door te spelen. In het veld was het te doen, maar trainers en vooral ook ESPN televisiekijkers, konden het spel moeilijk volgen. Wat wel duidelijk was dat DVS’33 de nodige kansen kreeg om uit te lopen en dat de overwinning niet in gevaar kwam.

Feest laat op gang

Toen het eindsignaal klonk was er vreugde, maar ingetogen. Dat had waarschijnlijk alles te maken met de vele onderbrekingen en het ontbreken van publiek. Na de verschillende plichtplegingen voor de TV-camera zal in de kleedkamer ongetwijfeld een feestje zijn losgebarsten. Bij de laatste zestien van de KNVB beker: dat was nog niet vertoond in de clubgeschiedenis. En of het Ajax thuis moet worden of de enige ander overgebleven amateurclub Excelsior Maassluis, daar bleven de meningen over uiteenlopen. Zaterdagavond wordt de loting verricht.