Een competitie om naar uit te kijken

STAVERDEN/ ERMELO – Deze week is de kalender voor de Clubcompetitie 2022 vastgesteld. De Omloop van Staverden staat gepland op zaterdag 17 september 2022. De organisatie is ontzettend blij. ,,In januari gaan we starten met de voorbereidingen.”

De KNWU Clubcompetitie 2020 ging niet door en de uitgave van 2021 kende slechts drie wedstrijddagen. Ook de Omloop van Staverden, die gepland stond op 11 september, ging niet door. Niet corona, maar een tekort aan politiecapaciteit was daar de oorzaak van. Voor 2022 zijn de ambities onverminderd hoog. Zeven wedstrijden en een Grand Final geven de verenigingen weer een competitie om naar uit te kijken.

Nieuwe wedstrijden

Met de Zuiderzeeronde (9 april), het Wielerweekend Noordenveld (12 juni) en de Omloop van Staverden (17 september) gaat de reeks deels op oude voet verder. Staverden stond in 2021 al op de kalender, maar werd uiteindelijk niet verreden. Met een ploegentijdrt in Emmen (1 mei), de Ronde van Schermerhorn (28 mei), de Omloop van de Houtse Linies (14 augustus) en een nog aan te wijzen klassieker kent de reeks een aantal nieuwe wedstrijden. Bijvoorbeeld de Ronde van Staverden op 17 september 2022. Nieuw is ook de Grand Final op 24 en 25 september. Daar zullen de beste teams van de Beker van België en de beste teams uit de Clubcompetitie tegen elkaar strijden.