Uitwedstrijd in de achtste finale

ERMELO/ ARNHEM - Vitesse speelt in de achtste finale van de KNVB-beker een thuiswedstrijd tegen DVS’33 Ermelo. Dat heeft de loting zaterdagavond uitgewezen. Gelderland is hiermee verzekerd van een vertegenwoordiger in de kwartfinale van de KNVB Beker.

De Arnhemse profclub en DVS’33 zijn overigens partners voor wat betreft het opleiden van jeugdselectiespelers. Vitesse schakelde in de tweede ronde Sparta uit door na een 0-1 achterstand met 2-1 te winnen. De Arnhemse club legde eenmaal beslag op de KNVB Beker, toen het in 2017 in Rotterdam met 0-2 van AZ won.

Hoofdtoernooi

Vorig jaar mocht DVS’33 niet door in het KNVB-bekertoernooi nadat het het hoofdtoernooi had bereikt door te winnen van DOVO. De KNVB besloot het toernooi voort te zetten zonder amateurclubs. De thuiswedstrijd tegen Willem II werd toen gecanceld. Dit jaar versloegen de geelzwarten voor eigen publiek Tweededivisionist Noordwijk door, na de 2-2, de strafschoppen beter te nemen. In de eerste ronde ontvingen de Ermeloërs vervolgens FC Eindhoven, dat na een 2-0 stand pas in de extra tijd tegen scoorde, 2-1. In het Land van Heusden en Altena won DVS met 0-2 van Hoofdklasser Achilles Veen.
De wedstrijden in de achtste finales worden gespeeld op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 januari. Het definitieve programma wordt in een later stadium bekendgemaakt.