Organisatie HME kan altijd vrijwilligers gebruiken

ERMELO - Met meer dan duizend hardlopers en een veelvoud aan publiek en supporters is de Halve Marathon van Ermelo het grootste eendaagse sportevenement wat Ermelo rijk is. Op zaterdag 4 juni vindt de tiende editie plaats. En dat moet een speciale editie worden.

Voor het eerst is er deze editie de ‘Mulderij Iedereen kan meedoen Loop’. Deze is speciaal in het leven geroepen om iedereen die eens een keer een finish wil meemaken met heel veel publiek, die ervaring te laten meemaken. De organisatie gaat gericht werven bij mensen die niet zo snel aan hardlopen denken. Het parcours van 1100 meter zonder tijdlimiet, is ideaal voor mensen die moeilijk ter been zijn, in een rolstoel zitten, visueel beperkt zijn of gewoon niet van hardlopen houden. Aan de finish wacht echter wel eeuwige roem, de extra fraaie jubileummedaille en de beleving om onder luide toejuichingen over de streep te komen en de After-Party mee te maken. Het inschrijfgeld is speciaal laag gehouden en de eventuele begeleider mag gratis meedoen.

Taken

Er zijn voor vrijwilligers diverse taken beschikbaar, zowel op het parcours, in de opbouw of tijdens het opruimen, op het inschrijfbureau of om medailles uit te reiken. Lijkt je dat leuk, dan wordt je speciaal uitgenodigd eens in contact te komen met de organisatie. Voorzitter Dick van Leeuwen: „We hebben al jaren een trouw team aan mensen die de schouders er onder zetten. We verwennen de vrijwilligers ook want zonder zouden wij niet bestaan. Zo kunnen ze gratis meedoen met de After-Party waar eten en drinken wacht en proberen we ze allemaal een beperkte, overzichtelijke klus te geven die bij ze past. We willen namelijk ook wel dat ze ook het plezier en de vreugde kunnen meebeleven. Ook dit jaar zullen we een beroep doen op maatschappelijke stagiaires van Groevenbeek. Ik weet uit ervaring dat ze dat erg leuk vinden en bij ons kunnen ze uren maken.”
Voor meer informatie: www.halvemarathonermelo.nl