Goede voorbereiding voor streekderby

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft haar thuiswedstrijd tegen Excelsior’31 met 2-1 gewonnen. Daar was niets op af te dingen, maar spannend was het wel. De gasten uit Rijssen hadden geen antwoord op het felle Geelzwart dat streed voor elke meter.

DVS’33, met Benjamin Roemeon en Ali Akla weer in de basis, begonnen sterk aan de wedstrijd. Het was dan ook wel tijd om weer eens drie punten te halen na een mindere serie. De thuisploeg zette Excelsior goed vast die duidelijk zoekende was een antwoord te vinden op het opportunistische spel van de Geelzwarten. Zo ontstonden er gevaarlijke momenten voor het doel van Zaltbommel. Het gevaarlijkste moment kwam toen Jeremy Jonker met een enorme solo begon en de bal goed teruglegde. Er zat echter net nog een Rijssenaars been tussen. Gelukkig voor DVS’33 keurde de scheidsrechter niet snel daarna een doelpunt af van de gasten doordat hands was geconstateerd. Akla leek gelijk te antwoorden door zich in de zestien vrij te spelen en op de paal te knallen.

Open wedstrijd

Er ontspon zich een open wedstrijd met een Excelsior dat meer grip op de zaak leek te krijgen. Na een prachtige combinatie op de rechterkant van DVS’33 werd na drie, vier keer kaatsen de bal voor de voeten van aanvoerder Hielke Penterman van Excelsior gelegd die de bal keihard tegen het net schoot, onhoudbaar voor invaldoelman Daan van de Beeten, 0-1. ‘Het zou toch niet’, voelde je het publiek denken, maar DVS’33 rechtte de rug en binnen een minuut was het gelijk. Een slimme corner van de sterk spelende El Ablak kwam voor de voeten van Coen Vloedgraven die met een haarscherpe schuiver de gelijkmaker binnenschoot.

Verbeten DVS

De tweede helft werd een copy van de eerste, spannend en over en weer veel inzet. Zou de thuisploeg dit volhouden? Het antwoord was ‘ja’. Sterker nog, nadat El Ablak zijn trukendoos had leeg geschud bleek hij Roemeon vogeltje vrij voor de doelman te hebben gebracht. Die haalde snoeihard uit, 2-1. Het tempo bleef hoog maar DVS’33 had naast El Ablak een tweede uitblinker, Tim van de Berg. Alle hoge ballen waren voor hem en hij was ook over de grond ijzersterk. Roemeon betaalde de tol met kramp net als Akla, maar hun vervangers, Aninkora en Valstar brachten dezelfde power op de mat. Ondanks de extra tien minuten kwamen de drie punten van DVS’33 niet meer in gevaar. Het was een totaal andere wedstrijd dan twee weken geleden. De gedrevenheid en focus spatte er van af. En het plan was duidelijk, afjagen van elke bal en niet te bang zijn om lange ballen te spellen. Een dik compliment voor trainer Peter Wesselink en zijn spelers. Het geeft de ploeg ongetwijfeld veel zelfvertrouwen richting de kraker tegen VVOG, volgende week.