Digitale uitzending ‘Ermelo Sport’

ERMELO – Vanwege het ontbreken van grote nationale en internationale sportwedstrijden, is er besloten om ook dit jaar geen sportverkiezing te organiseren. Interactie Sportbedrijf Ermelo zal op 28 maart een digitale uitzending verzorgen waarin sporters en vrijwilligers van sportverenigingen in de spotlights zal worden gezet.

Vorig jaar werd, vanwege de coronamaatregelen besloten om geen echte sportverkiezing te organiseren omdat er in 2020 geen grootschalige kampioenschappen werden georganiseerd. De nominatiecommissie had haar hoop gevestigd op 2022, maar helaas. Ook in 2021 werden er geen nationale en internationale kampioenschappen georganiseerd waardoor er weer geen sportkampioenen konden worden gehuldigd. De nominatiecommissie, evenals vorig jaar bestaande uit Johanna Minnaard, Susanne Morren, Jan Peet, Hans van Zetten, Marjo de Groot, Michiel van Schoonhoven en Gert Hofsink, besloot in haar eerste vergadering in november 2021 al dat er geen sportverkiezing zou worden gehouden. Terugkijkend naar vorig jaar, toen voor het eerst werd besloten een digitale sportuitzending te verzorgen, werd besloten om dit voor 2022 ook weer te realiseren. Geen sportverkiezing, maar sporters in de spotlights zetten omdat zij immers wel zijn blijven trainen, hoe beperkt ook. En als er wordt getraind, moeten er ook vrijwilligers zijn om de sportverenigingen te ondersteunen.

Plezier en ontspanning

Hoewel veel dorpen en steden de sportverkiezing aan zich voorbij laten gaan, maar ook geen alternatief bieden, is er in Ermelo besloten om wel aandacht aan de sporters te besteden. Ondanks dat er geen grote wedstrijden werden georganiseerd. De organisatoren vinden dat het zichtbaar moet blijven dat sport mensen verbindt en samenbrengt en bijdraagt aan het welbevinden en geluk van de inwoners van Ermelo. Het geeft plezier, ontspanning en is goed voor ieders gezondheid. Daarom is er door Interactie Sportbedrijf een afwisselend programma gemaakt wat wederom wordt gepresenteerd door Susanne Morren (redacteur NOS sport) en Milco Scheper (Southfields NL), de presentatoren van vorig jaar.

Gedicht

Tijdens de uitzending wordt er ingezoomd op een drietal individuele sportprestaties van afgelopen jaar. De verenigingen zijn een ontmoetingsplaats voor allerlei mensen. Zonder vrijwilligers zouden veel sportclubs en verenigingen het een stuk moeilijker hebben. Daarom worden er een aantal vrijwilligers in de spotlights gezet. Het afgelopen jaar zijn er, ondanks de beperkingen van corona, of wellicht dankzij corona, mooie sportinitiatieven gestart. Deze worden tijdens de uitzending ook onder de aandacht gebracht. Daarnaast laat Ermelo’s dorpsdichter Sarah Scholts een passend gedicht over de sport horen. De uitzending ‘Ermelo Sport’ is vanaf 28 maart te bekijken via https://www.interactie-ermelo.nl/energiek-ermelo/uitzending-ermelo-sport-2022/