Korfballers maken zich op voor kruisfinales

ERMELO - Na het onnodige verlies tegen Velocitas op 12 februari kreeg de blauwwitte formatie van Hugo van Woudenberg afgelopen zaterdag de kans op een sportieve revanche. Velocitas was samen met Dindoa kanshebber voor de nummer 1 positie in de poule, dus er was Dindoa alles aan gelegen om de Leiderdorpers naar huis te sturen met een nederlaag.

Met Jonathan van der Beek en Ellen Haverkamp in de basis vanwege ziekte van Tom van den Berg en Karianne van der Velde startte Dindoa furieus. Velocitas scoorde weliswaar nog wel de openingstreffer, maar voordat ze daarvan konden genieten keken ze al tegen een 5-1 achterstand aan. Dindoa speelde in hoog tempo en was duidelijk de baas in de rebound waardoor lange aanvallen mogelijk waren. Velocitas kwam de schrik van de eerste 5 minuten de rest van de eerste helft niet meer te boven en wist slecht mondjesmaat mee te scoren. Vooral Daphne van den Berg en Saskia Lieman, die er beiden in de eerste wedstrijd tegen Velocitas niet bij waren, lieten zich van hun beste kant zien met respectievelijk 8 en 7 doelpunten en wisten hiermee duidelijk hun stempel op de wedstrijd te drukken.

Gas

Het lukte Dindoa om in de eerste helft het hoge tempo vast te houden en over alle schijven te scoren waardoor met een comfortabele 14-6 voorsprong de kleedkamers werd opgezocht. Na rust begon Velocitas goed en wist de ploeg uit Leiderdorp mee te scoren met Dindoa en zelfs iets in te lopen, maar bij 17-11 vond Dindoa het welletjes en gaven ze weer even gas. Door mooie aanvallen en goed combineren liepen ze uit naar 23-12. Velocitas had misschien even het idee gehad dat ze het verschil kleiner konden maken, maar waren na deze tussensprint van Dindoa moegestreden. Ze deden hun sportieve plicht en bleven tot het eind toe strijden wat de toeschouwers een leuke wedstrijd opleverde.

Kruisfinales

In de laatste minuten kreeg Nannet van Staveren nog speeltijd van de coach. Met een eindstand van 28-16 op de klok kan Dindoa zich op gaan maken voor de kruisfinales. Met nog één poulewedstrijd volgende week tegen Sparta Nijkerk kunnen ze vervolgens op 9 en 16 april laten zien of ze de kruisfinales ook kunnen winnen.