Promotie gloort voor Dindoa

ERMELO - Aanstaande zaterdag staan de korfbalspelers van Dindoa voor een grote uitdaging. Bij winst maakt het team de stap naar de overgangsklasse. De wedstrijd staat gepland om 19:00 uur. De reguliere competitie werd voor de blauw-witten afgesloten met een eerste plek, dus de eerste play-off tegen Spirit stond dit weekend op het programma. Deze werd omgezet in een ruime winst.

De sfeer zat er zaterdag goed in, maar ook de lichte zenuwen bij zowel spelers als supporters waren duidelijk zichtbaar en na het voorstellen van de spelers klonk het eerste fluitsignaal. Dindoa startte met één wijziging in de basis: het vak van Bjarne Sinneker, Aniek Odding en Daphne van den Berg werd gecomplementeerd met Jonathan van der Beek. Het eerste aanvalsvak van Dindoa bestond uit Roy van Boven, Lars van der Velde, Saskia Lieman en Karianne van der Velde.

Weinig doelpunten

Het eerste kwart van de wedstrijd werd gekenmerkt door spanning en dit uitte zich in weinig doelpunten en slordige fouten in het spel van beide ploegen. Het eerste doelpunt van de avond kwam uit handen van Saskia Lieman, maar de treffers waren zeker in de eerste vijftien minuten erg duur. Lars van der Velde gaf gelukkig verdedigend het goede voorbeeld door de ene na de andere bal te onderscheppen en ook het sterke voorverdedigen van de dames mag niet onbenoemd blijven. Het aanvalsrendement was nog steeds niet erg hoog en dit was voor de coach van de Ermelose formatie aanleiding om Tom van den Berg te brengen op de plek van Jonathan van der Beek. Dit sorteerde effect en de blauw-witters, vandaag echter spelend in het zwart, sloegen een gaatje van vier door onder andere twee mooie treffers van zowel Bjarne Sinneker als Lars van der Velde. Het fluitsignaal voor de rust klonk uiteindelijk bij een stand van 7-11.

Scherp

Aniek Odding kwam na rust scherp uit de kleedkamer en wist met twee doelpunten het gat te vergroten naar zes. Spirit deed echter direct wat terug en al gauw werd het gaatje teruggebracht naar vier: 10-14. Dit was wederom een reden voor Hugo van Woudenberg om een time-out aan te vragen en wederom had dit het gewenste effect. De beide vakken begonnen steeds beter te lopen in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Roy van Boven wist de ene na de andere rebound te pakken waardoor het vak continu kon blijven herhalen. Dit resulteerde in vele doelpunten waarbij met name Saskia Lieman in de tweede helft op stoom kwam. Dit bracht de stand halverwege de tweede helft op 13-20.

Onrust

De steeds groter wordende achterstand zorgde bij Spirit voor veel onrust en de sfeer werd zo nu en dan wat grimmiger. De scheidsrechter had af en toe zijn handen vol aan de duels die werden uitgevochten. Dit is uiteraard ook een logisch gevolg van een derby waarin beide ploegen op het scherpst van de snede spelen en er veel op het spel staat. Spirit wist echter ook met fysieker spel het tij niet te keren en Dindoa liep onder bezielende leiding van het meegereisde publiek weg van Spirit en kreeg meer en meer controle over de wedstrijd. De ploeg uit Voorthuizen wist ook in de tweede helft slechts achtmaal te scoren en dit is te danken aan de verdedigende druk die Dindoa wist te geven. De laatste vijf minuten kreeg ook Ellen Haverkamp nog minuten en zij wist haar invalsbeurt te bekronen met twee doelpunten en tekende hiermee voor het 26e en 27e doelpunt van Dindoa. Het laatste doelpunt kwam uit handen van Tom van den Berg waarmee hij de eindstand bepaalde op 15-28. De overwinning werd groots gevierd met alle meegereisde supporters.