Van Panhuis Bouw sponsor Business-Run tiende editie HME

ERMELO - De organisatie van de Halve Marathon van Ermelo (HME), die dit jaar de tiende editie beleefd, heeft vandaag bekend gemaakt dat er toch sprake zal zijn van een bedrijvenloop op zaterdag 4 juni. Dit onderdeel was na het wegvallen van de Rabobank als hoofdsponsor, uit het programma geschrapt. Daar kwamen veel vragen over. Van Panhuis Bouw wilde daarop haar naam graag verbinden aan dit mooie onderdeel van het hardloopevenement.

Dick van Leeuwen, voorzitter van de HME: „Toen de Rabobank aangaf de Business-Run niet meer te sponsoren hadden we ook nog een ander probleem. Bij ons waren drie mensen uit de organisatie weggevallen waaronder degene die actief bezig was bedrijven enthousiast te maken voor de bedrijvenloop. We wilden dit onderdeel of goed doen, of niet. Met pijn moesten we toen besluiten het onderdeel dit jaar te schrappen. We kregen echter veel reacties van bedrijven die juist met veel plezier aan dit onderdeel meededen. Die bedrijven zien het blijkbaar toch als een ideaal bedrijfsuitje. Gezellig sportief bezig zijn en na afloop de after-party samen vieren.ˮ

Uitbreiding team

Twee weken geleden werd duidelijk dat het team een nieuwe vrijwilligster had gevonden voor de portefeuille sponsoring. Van Leeuwen: „Merel van Voorst- Goossensen wilde ons graag komen helpen en wilde zich als eerste hard maken voor de bedrijvenloop. Alle credits gaan naar haar want ze vond er een sponsor voor en vond een oplossing voor het gat dat daardoor viel. Iedereen is blij en er komt dus een bedrijvenloop.ˮ Van Panhuis Bouw, tot nu toe de prijzensponsor van de HME, wilde graag haar naam aan deze bedrijvenloop verbinden en de Midden Nederland Makelaars wilde als sportief Ermelo’s bedrijf ook graag haar naam verbinden aan het hardloopevenement. Directeur Joris de Vries was in zijn nopjes toen deze kans zich voordeed.

Beste drie tijden

De Van Panhuis Bouw bedrijvenloop kent teams van minimaal drie lopers en maximaal vijf. Zij lopen mee met de vijf kilometer. De tijd van de eerste drie van een team gelden voor de uitslag. De drie snelste bedrijventeams zullen worden gehuldigd. Bij de laatste editie in 2019 werd café de Molenaer winnaar van het klassement. Een bedrijf kan meerdere teams inschrijven. De inschrijving van het loopevenement loopt op volle toeren. Voorinschrijven betekent de garantie dat men het fraaie jubileum hardloopshirt gratis ontvangt, dit jaar mogelijk gemaakt door Knipsalon van Willigen, VBV advocaten, Wijori en Bedruktextiel. Inschrijven kan via www.halvemarathonermelo.nl en via een aparte knop vanaf nu ook voor de bedrijvenloop.