Afwisselende en uitdagende routes

ERMELO - In navolging van het succesvolle VWV damesmountainbiken dat sinds 2013 een begrip in Ermelo is geworden, start de vereniging nu met dameswielrennen. Het idee is hetzelfde, namelijk met andere sportieve vrouwen in groepsverband op pad gaan. Alleen de fiets, de ondergrond en daardoor de snelheid, is anders. Daarnaast wordt er bij het racefietsen in een groep doorgedraaid. Op die manier fiets je na elke paar kilometers op een andere plek en weer naast iemand anders.

Er is een toerleider die elke week weer zorgt voor afwisselende en uitdagende routes. De ene keer naar Zeewolde, de andere keer de bossen in, en wie weet zelfs de beruchte Aardhuisweg op. De toerleider bepaalt het tempo en houdt met iedereen rekening. Vanaf 20 april start het VWV damesracefietsen elke woensdagavond (m.u.v. 27 april) om 19 uur vanaf het parkeerterrein bij DVS. De ritten duren anderhalf tot twee uur. Daarbij is de snelheid ondergeschikt, belangrijker is dat het veilig, laagdrempelig en gezellig is. Het seizoen eindigt begin september.

Vrijblijvend

Iedereen die wil, kan twee keer vrijblijvend meefietsen. Daarna ben je van harte uitgenodigd lid te worden, op die manier raak je betrokken bij een gezellige en actieve vereniging, word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe tochten en ga je verzekerd op pad. Voor meer informatie kan gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en anders ben je elke woensdagavond van harte welkom aan de start.