Extreme regenval maakt lopen zeer zwaar

ERMELO – Met name de zondag was erg nat en winderig, maar Team 93 Pauwenrunners Polskamp uit Ermelo heeft de 558,9 kilometer hardlopend volbracht. Ze hebben dag en nacht doorgelopen voor het goede doel en brachten bijna tienduizend euro mee terug naar Ermelo.

Zaterdagmorgen 4 juni vertrok het team, de lopers en begeleiders om 8:00 uur naar Vliegveld Twente in Ensechede voor de 31e editie van de RoPaRun 2022. Ze eindigden maandag 5 juni in de stromende regen op de Coolsingel in Rotterdam. De Roparun (Rotterdam Parijs Run) is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs, jaarlijks in het Pinksterweekeinde. Begonnen met 64 teams namen er dit jaar 224 teams deel en zij steunden in totaal zo’n zestig goede doelen. Tot nu toe hebben de teams € 2.156.54 opgebracht.

Dragelijker

Voorgaande jaren startte de tocht vanuit Frankrijk en Duitsland echter dit jaar vond het evenement volledig in Nederland plaats. De deelnemers zamelden geld in voor projecten in de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Het ingezamelde geld gaat naar doelen die het leven van mensen met kanker draaglijker maken. Sinds de eerste RoPaRun is er al ongeveer negentig miljoen euro opgebracht. De eindopbrengst van dit jaar wordt over enkele weken bekendgemaakt.