Geelzwarten dicht bij promotie naar Tweede Divisie

ERMELO - DVS'33 Ermelo heeft haar eerste wedstrijd in de nacompetitie met 5-2 gewonnen. Er was donderdagavond veel publiek aanwezig en die zagen de thuisploeg prima uit de startblokken schieten. Zaterdag zal blijken of de voorsprong voldoende is voor een plaats in de volgende ronde, op naar de Tweede Divisie.

Na een perfect opgezette aanval waarin Maarten van Dijk Benjamin Roemeon de diepte in stuurde, kwam de bal terecht bij de sterk spelende Ali Akla die de bal met het hoofd panklaar neerlegde voor Stef Nijland die beheerst afrondde, 1-0. En dat al in de eerste minuut. Hercules herpakte zich en nam het initiatief dat na twintig minuten werd overgenomen door DVS’33 dat via afwisselend combinatievoetbal de ploeg uit Utrecht zoek speelde. Een doelpunt kon niet uitblijven en die kwam er. Tim van de Berg haalde de achterlijn en legde de bal op de schoen van aanvoerder Tarik Evre die de 2-0 noteerde. Beiden waren naar voren gegaan na een corner.

Belangrijk moment.

Rechtsback Shanon Carmelia nam in de 38e minuut de bal op zijn pantoffel die uit het niets keihard binnenviel in de kruising, 2-1. Het leek de ruststand maar in de 45e minuut was weer Akla belangrijk door een hoge bal goed af te schermen en de goed spelende Jermey Jonker de gelegenheid gaf de bal subtiel binnen te schuiven. En die 3-1 was erg lekker, vlak voor de thee.

Offensief

In de tweede helft werd de thuisploeg teruggedrongen, maar echt gevaarlijk werd Hercules niet. Je voelde aan alles dat DVS’33 vroeg of laat toch wel met een snelle counter zou gaan scoren en dat gebeurde ook nadat Adriaan Kruisheer was ingevallen en na een snelle break over veel schijven de bal binnenschoot, 4-1. De wedstrijd was helemaal gespeeld toen op bijna identieke wijze Quincy Veenhof de bal van dichtbij snoeihard tegen de touwen joeg. Het laatste kwartier werd plichtmatig uitgespeeld want Hercules was onmachtig en de Ermeloërs moegestreden. Het was jammer dat vlak voor tijd de 5-2 nog viel maar ook deze stand moet voldoende zijn om de volgende ronde te bereiken.
Zaterdag om 18.00 uur vindt de return plaats in Utrecht. DVS’33 speelde vooral de eerste helft ijzersterk en lijkt precies op tijd in de vorm te komen als voor de winterstop.