Plaats in halve finale door winst tegen Hercules

ERMELO - DVS’33 Ermelo wist zaterdag een plaats in de halve finale te bemachtigen. Het team deed dit met een 1-1 gelijkspel. In de halve finale ontmoeten de geel-zwarten Tweededivisionist Kozakken Boys.

Zaterdagavond wisten de DVS-ers een voorsprong te pakken, maar het team onder leiding van Peter Wesselink moest dit ook weer inleveren. De tijd was echter te kort om het verschil van drie doelpunten -die men in de eerste wedstrijd tegen Hercules had weten te pakken- nog weg te werken.

Werkendam

De Ermeloërs gaan dus door en treden woensdagavond aan tegen de spelers uit Werkendam. Zaterdag is de returnwedstrijd. De andere halve finale gaat tussen zondagderdedivisonist HSC’21 en Tweededivisionist GVVV. Ook die halve finale gaat over twee wedstrijden. Iedereen wist dat het nog geen gelopen koers was en dat er gespeeld werd om de punten. En dat werd nog bij vlagen spannend. Bijvoorbeeld toen Daan Huiskamp in de 8e minuut een vrije trap uit het doel wist te houden. Tien minuten voor de rust werd Hayri Pinarci vanwege een blessure vervangen en invaller Lars Dekker vulde zijn rol in het vervolg van de wedstrijd goed in.

Geen problemen

Na rust zette DVS'33 wat meer aan om te scoren. Beide clubs kregen een goede kans op de voorsprong. Stef Nijland wist uiteindelijk de bal in de ‘zestien’ aan te spelen. Adriaan Kruisheer schoot onberispelijk in, 0-1. Toch was de wedstrijd daarmee nog niet dood, doordat invaller Andeloe drie minuten later van dichtbij uit een voorzet loeihard de gelijkmaker binnen schoot. Het bleef bij 1-1, waarmee Hercules zijn goede wil had getoond en DVS'33 deze wedstrijd niet in de problemen kwam.