‘Renners willen graag, in maart zat de inschrijving al vol’

ERMELO – In juni 2019 werd de laatste Wielerronde Horst&Telgt met publiek verreden. Na twee jaar last te hebben gehad van het wereldwijde virus, wordt dit jaar dan de negenenveertigste editie van de Ermelose wielerkoers, waarvan zes keer in het buitengebied, gereden. De wielerronde vind plaats op woensdag 6 juli.

,,Vorig jaar werd er wel gekoerst, maar zonder publiek,’’ vertelt mede-organisator Bert Vliek. ,,We waren dan ook de enige wielerronde op de Veluwe die desondanks de organisatie rond kreeg, mede door financiële steun van onze sponsoren. En dat werd natuurlijk enorm gewaardeerd door de renners. Dit jaar doet het publiek weer volop mee want ook de VIP-tent zal weer vol komen te staan. We verwachten daar namelijk zo´n 250 genodigden. Maar, we zijn ook blij met het enthousiaste team van buurtgebouw Ons Huis, die zullen zorgen voor een verkooppunt waar men een hapje en drankje kan halen.’’ De Wielerkoers Horst&Telgt is een onderdeel van de wedstrijden om het Veluweklassement van Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek. Dit Veluweklassement bestaat uit zeven koersen waarvan de Ronde van Horst&Telgt er één van is. Daarom wisten de renners al in een vroeg stadium dat deze koers gereden zou worden. Vliek: ,,De aanmeldingen gingen dan ook heel snel en in maart zaten we al met een vol rennersveld. En er staan ook al weer veel renners op de reservelijst.’’ Er kunnen aan deze koers voor amateurs, beloften en eliterenners, maximaal 120 renners deelnemen op 6 juli. De renners fietsen het tachtig kilometer lange parcours in circa twee uur. Dat betekent dat, bij gunstige weersomstandigheden, de snelheid boven de veertig kilometer per uur zal liggen.

Ronde miss

Uiteraard doen er ook weer lokale renners mee, waaronder Corne Geneuglijk die deelneemt aan de Elite Belofte. Maar ook geboren Ermeloër Koen van Lochem, die nu in Harderwijk woont, zal zich laten zien. Dit jaar zal er voorafgaand aan de wedstrijd een regionale recreantenkoers worden verreden. Hiervoor is de afstand circa dertig kilometer. Deze recreantenkoers start om 18.30 uur er hebben zich nu al 28 renners ingeschreven waaronder vier rensters uit Harderwijk, Ermelo en Putten. De organisatie bestaat uit Werner Witting, Wouter Pieper, Henri Hop en Bert Vliek. Er wordt dit jaar afscheid genomen van Jan en Janneke Hamstra die afgelopen jaren veel voor de Wielerkoers hebben betekend. Ook is er dit jaar natuurlijk weer een ronde-miss, het is Anouk Magendans van De Boterlap. Zij zal de prijzen aan de snelste renners uitreiken.