Solo's, duetten en teamuitvoeringen

ERMELO - Afgelopen zaterdag sloten de synchroonzwemmers van ZEW Ermelo het seizoen af met de jaarlijkse, spetterende eindshow in het zwembad Calluna. Aan het eind van het zwemseizoen presenteren alle zwemmers hun wedstrijduitvoeringen op muziek en is er de mogelijkheid om zelf ook nummers te bedenken en deze aan ouders en andere bezoekers te laten zien. Van deze mogelijkheid is door heel veel van de zwemmers gebruik gemaakt en er waren veel eigen solo’s, duetten en groepsuitvoeringen.

De eindshow startte met een spetterende uitvoering waarbij alle zwemmers een rol hadden. Voor de zwemmers die dit seizoen gestart zijn, was dit een spannend moment. Voor de jongsten was dit hun eerste uitvoering voor publiek. Met het zwemmen van dit gezamenlijke nummer waren de ergste zenuwen weg en kon iedereen zich opmaken voor een eigen solo, duet of teamuitvoering.

Technieken

Naast de uitvoering was er tijdens de show een korte presentatie en uitleg over de aanloopdiploma’s van het synchroonzwemmen. Iedereen die met synchroonzwemmen start, begint met het behalen van vijf aanloopdiploma’s. Met een korte toelichting van de hoofdtrainer, Fokko de Gans, lieten de kinderen de figuren van het desbetreffende diploma zien. De bezoekers kregen een korte uitleg over het aanleren en opbouwen van steeds moeilijkere en complexe figuren die allemaal beginnen met de basistechnieken en -figuren. De avond werd afgesloten met een gezamenlijke uitvoering met alle zwemmers. Hierna volgde het gebruikelijke stuivertje duiken. De entree van deze eindshow bestaat uit een vrijwillige gift aan het eind van de show door het gooien van muntgeld in het zwembad. Het opduiken van de entreegelden koste de jongste synchroonzwemmers geen enkele moeite en hadden hier veel plezier in.