Na drie seizoenen blijkbaar tijd voor nieuwe hoofdtrainer

ERMELO - Op advies van de Technische Commissie heeft het bestuur van DVS’33 Ermelo besloten om na dit seizoen afscheid te nemen van hoofdtrainer Peter Wesselink. De inwoner van Apeldoorn is op dit moment bezig aan zijn derde seizoen in dienst van de Geelzwarten.

Het eerste seizoen onder leiding van Wesselink werd helaas vroegtijdig afgebroken door corona. Afgelopen seizoen werd uiteindelijk via een zeer goede derde periode de nacompetitie bereikt. Hierin wist Kozakken Boys in de halve finale net aan het langste eind te trekken. Absoluut hoogtepunt was de succesreeks in de KNVB-beker, waarin de Geelzwarten als enig overgebleven amateurclub de 1/8e finales haalde. Het bestuur en de Technische Commissie hebben een zorgvuldig traject doorlopen in de zomerperiode en op basis van deze evaluatie besloten dat het contract met Peter Wesselink niet verlengd wordt na dit seizoen en er op zoek wordt gegaan naar een andere hoofdtrainer.

Teleurgesteld

Uiteraard is Peter Wesselink teleurgesteld. ,,De onderlinge samenwerking met de TC verliep stroef en dat is niet goed voor een optimale samenwerking. Alle doelstellingen zijn bereikt en er is voldoende basis voor samenwerking in het afsluitende jaar. Ik heb begrip voor het vroegtijdig aangeven door het bestuur en dat schept duidelijkheid.’’ Op Facebook reageert Wesselink: “Lekker” vroeg dit seizoen ;-) Op naar een nieuw “project”. Hij krijgt alleen maar steunbetuigingen waarbij duidelijk wordt dat er niet veel DVS-ers het eens zijn met dit besluit. Voorzitter Aart Goossensen geeft aan dat de samenwerking met de hoofdtrainer prima is en was. ,,en we hebben er vertrouwen in dat dit ook het derde jaar van toepassing is. Met elkaar, spelers, staf, TC en bestuur, zoals in het voetbalmagazine De Aftrap verwoord: Samen gaan voor één doel, samen strijden, alle neuzen dezelfde kant uit, pas dan bereik je het maximale!’’

Duidelijkheid

Namens de TC reageert Edmund Mijnheer: ,,Er is de afgelopen jaren goed door geselecteerd vanuit de jeugd en enkele spelers zijn succesvol doorgestroomd en ingepast in de A-selectie. Tevens zijn er een aantal sportieve doelstellingen behaald. Desalniettemin is er nu voor gekozen om het advies uit te brengen om aan het eind van het seizoen afscheid van elkaar te nemen. Door dit nu al bekend te maken, wordt voor alle betrokkenen duidelijkheid gecreëerd voor de rest van het seizoen. Wij wensen Peter veel succes met het vinden van een mooie club en hebben er vertrouwen in dat dat gaat lukken. Zoals we dat ook hebben in een succesvol sportief vervolg van dit seizoen."