Organisatie is er klaar voor!

ERMELO- ,,De 'gelukkigste plek van Nederland' is volgens een recent onderzoek onder Nederlanders de Veluwe. Hoe mooi kan het zijn om daar dan ook nog sport te mogen bedrijven," aldus Gerard Peek (organisatie). Niet alleen uit de directe omgeving, maar ook uit het hele land komen vele Trailers zaterdag 3 september naar de mooie achtertuin van Ermelo. De inschrijving is reeds gesloten.

Na jaren, met de Veluwse NERO Trailrun onderdak te hebben gehad bij de Schaapskooi Ermelo, zijn we voor dit jaar uitgeweken naar een nieuwe lokatie. Zo starten/finishen we nu vanuit een nieuw op te bouwen outdoor Traildorp achter de Kazerne van Defensie aan de Leuvenumseweg midden in het bos tegen de Ermelosche Heide.

Trail parkoers

De uitgepijlde Veluwse Trailrun gaat na de start over de Ermelose Heide en daarna door het 'koele' Speulder- en Sprielderbos (bos met de dansende bomen) op de Veluwe. Alle deelnemers kunnen tevens, via een toegstuurde link, een GPX-bestand downloaden voor hun sporthorloge om zodoende ook het parkoers te kunnen volgen.

Gratis vervoer pendelbussen

Net als voorgaande jaren probeert de organsatie ook dit jaar weer in een zo’n duurzaam mogelijk evenement te investeren. Zo stimuleren ze bijvoorbeeld weer om het parkeren, nabij start/finish, zoveel mogelijk te beperken. De reden voor duurzaamheid is dat de Veluwe momenteel flink onder de ‘stikstofuitstoot’ lijdt. Willen we van de natuur en onze sport blijven genieten dan proberen we daar ons steentje in bij te dragen! Zo zijn er voldoende evenement-busssen vanaf NS-Ermelo naar het Traildorp ingezet en stimuleren we de deelnemers/bezoekers om met het openbaar vervoer te komen.

 

‘Een TrailRun met beleving in het heden door een historisch wonderlijk natuurgebied met magie naar het verleden’