Vijftiende plaats in tussenstand DVS’33 onwaardig

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft in de blessuretijd een punt gepakt dankzij een prachtige doelpunt van invaller Lars van de Wetering. Het was niet verdiend want DVS’33 creëerde negentig minuten bijna niets en leunde lang op te veel verdedigers.

Trainer Peter Wesselink stuurde de thuisploeg met vijf echte verdedigers het veld in. Doordat Adriaan Kruisheer en Stef Nijland ook rondom hun voorstoppers speelden, speelde zich een zeer matige eerste helft af. Ondanks een veelvoud aan verdedigende spelers was het verbazend te zien hoe vaak Sportlust’46 op het middenveld toch mensen vrij wist te spelen. In het eerste kwartier kwam DVS’33 er wel een aantal keer gevaarlijk uit. Met name de offensief denkende Nicky van Hilten liet zien hoe Wesselink het in theorie voor zich had gezien. Aan de andere kant stond linkerverdediger Nassim El Ablak echter in de zomeravondstand. Daardoor was de bezetting aan die zijde zeer pover en doordat El Ablak een aantal keer veel te makkelijk dacht over verdedigen, ontstonden er een aantal gevaarlijke situaties maar gelukkig voor DVS’33 stond spits Joshua Patrick niet op scherp.

In zijn eentje

Benjamin Roemeon stond er alleen voor. De lange halen naar voren wist de rappe aanvaller af en toe toch nog gevaarlijk te maken, maar dat was niet vol te houden voor de aanvaller. Toch bleef DVS’33 volharden in een matige opbouw met weinig power naar voren. Wesselink maakte zich in het laatste kwartier voor rust nog wel druk en dat liet zien dat de tactiek, welke dat ook was, niet uit de verf kwam. In de rust wisselde hij drie keer. Eren Turan Yavuz voor Hilten, die blijkbaar nog geen hele wedstrijd aan kan na zijn zware blessure, Frank Olijve voor Nijland en Gaston Salasiwa voor de zwakke El Ablak. Hierdoor kwam voorstopper Sem de Wit nog meer op de rechterflank te spelen. Duidelijk niet zijn sterkste punt. De opbouw verliep veelvuldig over hem, maar het leidde tot niets. DVS’33 kwam zelfs op een achterstand nadat Yavuz op de rand strafschopgebied een vrije trap weggaf. De harde kopbal was onhoudbaar voor doelman Daan Huiskamp.

Omslag in wedstrijd

De matige bezette tribune veerde op in de hoop dat DVS’33 eindelijk offensiever zou gaan spelen, maar Sportlust’46 had geen kind aan de Geelzwarten. In de 65e minuut werd De Wit uit zijn lijden verlost. Lars van Wetering ging in de spits voetballen en Kruisheer daar vlak achter. Dit leidde tot een omslag in de wedstrijd. Een schot van Kruisheer werd nog uit de kruising gerammeld, maar met name Olijve en Van Wetering stopten veel energie in de wedstrijd. Er kwamen een aantal gevaarlijke momenten, maar het was pas in de negentigste minuut dat de gelijkmaker viel. Van Wetering joeg de bal vanaf de penaltystip loeihard in het dak van de goal. De ontlading bij de spits was groot. Bij hem zelf- een spits wil belangrijk zijn - en voor de ploeg. Het punt was niet terecht, maar wel een bevrijding.

Tegenvallende partij

Al met al was het een tegenvallende thuiswedstrijd. Trainer Wesselink zal keuzes moeten maken achterin. Ook al is aanvoerder Evre een echte leider in het veld, bijna iedereen kon zien dat drie man in het centrum niet gaat werken. Daarbij komt dat Evre na een slechte wedstrijd tegen Sparta Nijkerk, ook nu snelheid te kort kwam en vaak moest compenseren met vervelende overtredingen. Wesselink zal snel met de juiste formule moeten komen want de derby staat volgende week op het programma. Om 14.30 uur spelen de Ermeloërs tegen VVOG in Harderwijk. Eerst gaat het komende dinsdag nog in Veenendaal spelen tegen koploper DOVO.