Dindoa komt tekort tegen Die Haghe

ERMELO - Tegenstander in de eerste korfbalwedstrijd Die Haghe was zaterdag een maatje te groot voor Dindoa. Die Haghe ging goed van start en wist gelijk de 0-1 op het scorebord te zetten na de eerste aanval. Daphne van den Berg wist namens Dindoa direct de gelijkmaker te noteren. De beide ploegen ontliepen elkaar bij aanvang niet veel. Maar Die Haghe liep uiteindelijk uit en kon met een 14-27 huiswaards keren.

Zaterdag was het eindelijk zover: de competitie ging van start! Gedurende deze startdag werden er uiteraard wedstrijden gespeeld door alle teams, maar ook waren er veel activiteiten georganiseerd waar men aan mee kon doen. De stormbaan werd druk beklommen, de jeugd liet zich schminken en velen deden een poging om de babyfoto’s te koppelen aan de juiste spelers van de selectie.

Vlaggenschip

Het vlaggenschip van Dindoa heeft dit seizoen een aantal wijzigingen ondergaan. Femke ten Hove, vorig jaar spelend in Dindoa 2, Marinda Vliek, overgekomen vanuit de A1, en Mark Bronkhorst, terug van weggeweest, hebben hun waarde bewezen gedurende de oefenperiode en mogen nu hun kunsten vertonen in Dindoa 1. De eerste aanval van Dindoa bestond uit Roy van Boven, Lars van der Velde, Femke ten Hove en Daphne van den Berg. De eerste verdediging bestond uit Bjarne Sinneker, tevens aanvoerder dit jaar, Mark Bronkhorst, Marinda Vliek en Saskia Lieman.

Zuiver

De tegenstander van de eerste wedstrijd was Die Haghe, een redelijk bekende tegenstander voor Dindoa. De beide ploegen ontliepen elkaar niet veel en na vijf minuten speeltijd stond de stand op 2-2. Die Haghe schakelt een tandje bij en loopt uit naar 2-7 door lange aanvallen te spelen en zuiver af te ronden. Die zuiverheid ontbrak bij Dindoa. Het was duidelijk dat beide vakken hun draai nog moesten vinden. Bovendien gaf Die Haghe veel verdedigende druk. Lars van der Velde wist de reeks van Die Haghe te doorbreken. Hij scoorde de 3-7 na een mooie pass van Roy van Boven, met één hand, tussen twee heren van Die Haghe in. De ploegen hielden elkaar tot aan de rust mooi in evenwicht: er prijkt een 7-10 ruststand op het scorebord na dertig minuten spelen.

Hoofdcoach

Hugo van Woudenberg, ook dit jaar hoofdcoach van Dindoa, bracht na de rust twee nieuwe dames in het veld om het tij te keren. Nannet van Staveren verving Saskia Lieman en Aniek Odding kwam in het veld voor Femke ten Hove. Die Haghe was echter niet onder de indruk hiervan en wist uit te lopen naar een gat van 7: 7-14. Dindoa was wederom nog op zoek naar het juiste spel en wist de aanvallen niet te belonen door te scoren. Het eerste doelpunt na de rust kwam uit handen van Daphne van den Berg na circa tien minuten spelen. Dit was voor Van Woudenberg ook het moment om Jonathan van der Beek binnen de lijnen te brengen. Hij kreeg direct een stip mee na een overtreding van Die Haghe, maar wist deze niet te verzilveren. Die Haghe pakte door en wist uit te lopen naar een 10-21 tussenstand. Wouter van den Brom, overgekomen van Sparta Nijkerk, werd binnen de lijnen gebracht. Hij liet direct zien wat hij kan en bekroonde zijn invalbeurt met twee doelpunten. Jonathan van der Beek deed ook een duit in het zakje en zo kroop Dindoa iets dichterbij: 13-21. De laatste tien minuten waren wederom voor Die Haghe, dat rustig doorging met scoren over alle schijven. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij een 14-27 eindstand.

Punten

Het is duidelijk dat Dindoa de komende weken beter voor de dag zal moeten komen om punten te pakken in de overgangsklasse. De eerste wedstrijd op het programma is op 17 september tegen Antilopen/Lancyr Deelen in Leusden. Dindoa 2, dat nipt verloor met 9-10 van Die Haghe 2, zal starten om 14:00 en om 15:30 staat de wedstrijd van Dindoa 1 op het programma.

Doelpunten: Daphne van den Berg 4, Saskia Lieman 3, Lars van der Velde 2, Wouter van den Brom 2, Nannet van Staveren 1, Roy van Boven 1, Jonathan van der Beek 1