Nieuwe wielerwedstrijd waarschijnlijk definitief van de baan

ERMELO – De Omloop van Staverden, die volgende week zaterdag gehouden zou worden, is geannuleerd. De organisatie is deze week zeer onverwacht geconfronteerd met onoverkomelijke bezwaren van belanghebbenden aan dit parcours. Medeorganisator Koops denkt dat deze nieuwe koers daarmee definitief van de baan is.

Erwin Koops is enorm teleurgesteld. ,,Vooral voor al die mensen die hier naar uitgekeken hebben.” Het is voor de tweede maal op rij dat de organisatie de stekker uit dit evenement moet trekken. En dat op zeer korte termijn. ,,Uiteraard hebben we veel overleg gevoerd en daarbij zijn alle opties en mogelijkheden onderzocht om te komen tot een oplossing. Maar helaas is dat niet gelukt.” Koops legt uit hoe moeilijk het is om een dergelijke nieuwe koers ‘in het zadel’ te helpen. ,,De sport staat enorm onder druk. Maar talenten moeten ergens kunnen beginnen. Een wielerevenement als dit zou daar bij kunnen helpen. De wedstrijd was niet voor niets voorzien als slotwedstrijd van de KNWU Clubcompetitie. Ook hadden heel veel recreanten zich ingeschreven voor de recreantenkoers.

Kostenpost

Koops: ,,Wij beseffen heel goed dat dit voor alle betrokkenen een heftig besluit is. Zeker voor de 150 wielrenners die in de competitie hun finalewedstrijd wilde rijden.” Het annuleren van dit evenement is voor de organisatie ook een financiële aderlating. Er zijn veel kosten gemaakt. Hoeveel dat is kan Koops nog niet zeggen. ,,Het gaat zeker veel geld kosten,” aldus de teleurgestelde organisator.