Meer de individuele mogelijkheden van spelers benutten

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft tegen ACV uit Assen de volle drie punten weten te pakken. Met een stukje onverzettelijkheid wist de ploeg in de tweede helft overeind te blijven en zelfs nog op prachtige wijze te scoren in de slotfase.

ACV begon naar voren aan de Sportlaan, maar het was DVS’33 dat na acht minuten een ideale gelegenheid kreeg om via Adriaan Kruisheer de score te openen. Benjamin Roemeon was niet zelfzuchtig en legde de bal panklaar voor de aanstormende Kruisheer die van dichtbij keihard overschoot. Daarna was er lange tijd niet veel te beleven. DVS had het balbezit en ACV trok zich terug. Daar waar de Geelzwarten andere jaren via het midden nog weleens flitsende combinaties liet zien, ging het nu traag en veelvuldig breed. Eren Turan Yavuz wist zich aan de rechterzijde wel te onderscheiden met een aantal leuke acties. Rechts was Ali Akla de hele wedstrijd vooral zoekende. Hij speelde vaak als een ouderwetse rechtsbinnen zonder een moment gevaarlijk te worden. Hij werkt als een paard maar zijn benen zaten hem nog weleens in de weg en hij liep ook veelvuldig in de weg. Toch was het juist Akla die in de veertigste minuut de score opende. De ijverige Stef Nijland kwam niet uit en Akla gebruikte goed zijn lichaam om vervolgens keihard in te schieten, 1-0.

Sterk

DVS’33 kwam sterk uit de kleedkamers. Het publiek werd op een aantal kansen achter elkaar getrakteerd, maar het was toch ACV dat de thuisploeg sterk terugdrong. Linksachter Gaston Salasiwa bleek aan DVS-zijde daarin de zwakke pion. De verdediger stond af en toe verkeerd opgesteld en kreeg het steeds moeilijker. Toch mocht hij blijven staan van trainer Peter Wesselink. Daar waar Assen het maximum aan verse krachten binnenbracht, hield Wesselink de kaarten lang achter de hand. Nicky van Hilten kwam de moegestreden Yavuz vervangen en kreeg direct een geweldige kans na een prachtige combinatie. Hij schoot echter net over. Net toen DVS’33 de gelijkmaker tegen leek te krijgen, stuurde Roemeon de voor Akla ingevallen Omar El Ghazouani de diepte in. Die liftte de bal op onnavolgbare wijze over de ACV doelman en tekende daarmee voor de 0-2.

Combinaties

Daarmee was het verzet van de gasten wel gebroken. DVS’33 hield dapper stand met de uitblinkers Sem de Wit en Tim van de Berg in het centrum van de verdediging. Drie belangrijke punten waren in de pocket. Er zal nog geen jubelstemming heersen. Daarvoor moet er meer gevaar worden gecreëerd en dat moet beginnen in het midden voorin. Daar gebeurt nog te weinig. Wanneer Frank Olijve dat een keer probeerde, werd het ook gelijk gevaarlijk, maar er is te weinig vastheid in de punt. Vandaag probeerde DVS’33 het met Kruisheer die bij balbezit de punt in dook, maar een vaste puntspeler lijkt de oplossing. Daarnaast duwde El Ghazouani zijn neus tegen het raam en lijkt de kans te moeten krijgen om meer creativiteit in te brengen aan de rechterkant dan Akla in zijn nadagen, ondanks diens voorbeeldige werklust. Dinsdagavond speelt DVS’33 uit tegen Lisse voor de beker. Als de Ermeloërs winnen, zitten ze weer in het hoofdtoernooi van de beker en kan er zo maar een betaalde club geloot worden.