Geduchte concurrent Tweemaal Zes kwam iets te kort

ERMELO - In de tweede thuiswedstrijd trof Dindoa een oude bekende, Tweemaal Zes uit Maartensdijk. Ook vorig seizoen werd een aantal keren tegen deze ploeg gespeeld waardoor Dindoa wist wat haar te wachten stond: ze moesten aan de bak. Dindoa 2 had daarvoor een 10-6 overwinning behaald in een natte wedstrijd en net als vorige week klaarde het op toen beide eerste teams het speelveld betraden.

Dindoa begon met een kleine wijziging in de vakken. Het eerste aanvalsvak met Bjarne Sinneker, Mark Bronkhorst, Daphne van den Berg en Marinda Vliek wist al vrij snel een strafworp te forceren die door Mark Bronkhorst werd verzilverd. Kort daarna wist Daphne van den Berg de korf te vinden en mocht het tweede aanvalsvak het gaan proberen. Hierin stonden Roy van Boven, Lars van der Velde, Saskia Lieman en Karianne van der Velde. Tweemaal Zes had inmiddels ook de score aan hun kant geopend en wisten de stand gelijk te trekken naar 3-3. Vanaf dat moment brak een doelpuntloze periode aan. Beide partijen wisten hun aanvallen niet af te ronden waardoor pas in de 21e minuut van de eerste helft Tweemaal Zes voor het eerst op voorsprong wist te komen, 3-4. Gelukkig wist Lars van der Velde deze voorsprong snel teniet te doen door er met mooi schot 4-4 van te maken. Helaas kon Dindoa daarna niet voorkomen dat er met een 4-6 achterstand de rust in werd gegaan.

Gedreven

Alhoewel er een gedreven Dindoa naar buiten kwam voor de tweede helft was het toch Tweemaal Zes die als eerste wist te scoren en de stand op 4-7 bracht. Saskia Lieman bracht de stand terug tot twee verschil. Met de stand van 6-8 greep coach Hugo van Woudenberg vroeg in de tweede helft in en bracht Jonathan van der Beek en Aniek Odding binnen de lijnen. Even later wist Dindoa de stand op gelijke hoogte te brengen door een benutte vrije bal van Saskia Lieman en een schot van Lars van der Velde. Dindoa liet echter achterwege om de wedstrijd naar zich toe te trekken en zag Tweemaal Zes weer uitlopen naar 8-10. Vanaf dat moment zette Dindoa de achtervolging in. Roy van Boven en Lars van der Velde trokken de stand gelijk, waarna Bjarne Sinneker Dindoa sinds lange tijd weer op voorsprong wist te zetten: 11-10. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op tot aan 14-14, met scores van Jonathan van der Beek en tweemaal Lars van der Velde, die een zeer goede wedstrijd speelde en makkelijk de korf wist te vinden.

Verschil

Daphne van den Berg zorgde voor een belangrijk verschil door er 16-14 van te maken met een schot en een vrije bal. Met nog 1 minuut op de klok vroeg Dindoa een time out aan om nog even het ritme bij de tegenstander te onderbreken en aan te geven hoe ze de wedstrijd goed moesten uitspelen.
Helaas lukte dit niet helemaal want door een foute pass van Dindoa kwam de bal alsnog in het aanvalsvak van Tweemaal Zes terecht die er een strafworp uit wist te slepen. Gelukkig voor de thuisploeg floot de scheidsrechter na het benutten van de strafworp direct de wedstrijd af waardoor Dindoa met een 16-15 overwinning de kleedkamer op kon zoeken en zich kan gaan voorbereiden voor de wedstrijd volgende week tegen Pernix in Leiden.