‘Alle ingrediënten aanwezig voor een spannende pot’

ERMELO - De derde competitiewedstrijd was tegen een niet onbekende tegenstander voor Dindoa. Er werd vorig jaar ook al geduelleerd tegen Wit-Blauw/Green Organics uit Kampen. De beide teams stonden voorafgaand aan de wedstrijd op twee punten. Zowel Dindoa als Wit-Blauw wist nipt te winnen van SKF en verloren van SCO/European Aerosols. Oftewel: alle ingrediënten waren aanwezig voor een spannende pot.

Dindoa begon aan de wedstrijd in dezelfde opstelling als vorige week. Het verdedigingsvak van Dindoa, bestaande uit Bjarne Sinneker, Jonathan van der Beek, Daphne van den Berg en Karianne van der Velde, kreeg direct in de eerste aanval van Wit-Blauw een doelpunt om de oren dankzij een snelle actie naar binnen. Lars van der Velde, in het aanvalsvak met Roy van Boven, Aniek Odding en Saskia Lieman, trok de stand direct gelijk met een afstandsschot. Het eerste kwartier van de wedstrijd was Dindoa beter dan Wit-Blauw. Er werd gevarieerd in de aanval en met name de dames van Dindoa waren zuiver. Karianne van der Velde, Daphne van den Berg en Saskia Lieman wisten de korf in de beginfase goed te vinden en bij een stand van 4-6 nam Wit-Blauw een time-out. Dit sorteerde niet direct effect, want Karianne van der Velde scoorde direct hierna de 4-7 met alweer haar derde doelpunt van de avond. Wit-Blauw kreeg meer en meer grip op de Ermelose formatie en Dindoa had het aanvallend lastig. Er werd minder naar de juiste kans gezocht en vaak werd de eerste kans direct geschoten. De verdediging stond echter als een huis waardoor ook Wit-Blauw lastig tot scoren wist te komen. In het restant van de eerste helft vielen de doelpunten niet makkelijk en tekenend hiervoor waren de laatste zes minuten: enkel Wit-Blauw wist één keer te scoren waardoor er werd gerust met een minimale voorsprong voor Dindoa op het scorebord: 8-9.

Onrust

Hugo van Woudenberg vond zijn ploeg onrustig gedurende de eerste helft en gaf aan dat er meer over moest worden gehouden in de rebound om de wedstrijd over de streep te trekken. De tweede helft begon ongelukkig voor Roy van Boven die per ongeluk een elleboog tegen zijn hoofd moest incasseren. Hij kon gelukkig door na te zijn opgelapt door Jan Velgersdijk. Wit-Blauw kwam scherp uit de kleedkamer en scoorde direct twee doelpunten waarmee ze voor het eerst sinds de 1-0 weer op voorsprong kwamen: 10-9. Dindoa liet zien hier niet van onder de indruk te zijn en dankzij vier doelpunten op rij van Daphne van den Berg, Roy van Boven, Saskia Lieman en Bjarne Sinneker prijkte er binnen korte tijd weer een 10-13 voorsprong op het scorebord. Dindoa speelde met meer rust, maar ook Wit-Blauw bracht meer structuur, won meer duels en wist vaker tot scoren te komen. Desondanks wisten ze het gat nog niet te dichten. Bij Dindoa deden ook Aniek Odding en Jonathan van der Beek een duit in het zakje en halverwege de tweede helft stond het 15-17.

Spannend

Het meegereisde publiek maakte zich op voor een spannende eindfase van de wedstrijd. Er kwam meer tempo in de aanvallen van beide ploegen en verdedigend werden de duimschroeven aangedraaid. Onder andere Jonathan van der Beek wist drie keer het oordeel ‘verdedigd’ mee te krijgen van de scheidsrechters. Bovendien vielen de doelpunten makkelijker dan in de eerste helft. Men voelde dat de wedstrijd nog niet binnen was ondanks het feit dat Dindoa meermaals een voorsprong van meerdere punten had. Wit-Blauw voelde dit ook en met name Vladimir Slot kwam meer en meer in de wedstrijd. De schutter van Wit-Blauw wist in de eerste helft niet tot scoren te komen, maar in de tweede helft nam hij zijn ploeg op sleeptouw met negen doelpunten uit slechts dertien pogingen. Op 19-23 had Dindoa een redelijke marge opgebouwd, maar Wit-Blauw zette nog één keer aan en kwam terug tot 22-23. Hugo van Woudenberg greep in en riep zijn ploeg bij elkaar tijdens een time-out toen er nog ruim drie minuten op de klok stonden. Er werd duidelijk besproken hoe men het neer moest zetten en wie er gezocht moest worden. Saskia Lieman, fel op de huid gezeten door Denice de Vries, scoorde na de time-out direct de 22-24. Wit-Blauw gaf niet op en wederom Vladimir Slot wist tweemaal tot scoren te komen waardoor de stand weer gelijk was. De spanning steeg tot grote hoogte en Sam van der Beek werd nog binnen de lijnen gebracht voor meer aanvallende kracht. Het was uiteindelijk Saskia Lieman die met een afstandsschot, haar negende doelpunt, de 24-25 scoorde. Wit-Blauw kreeg nog de kans om de gelijkmaker te scoren, omdat Dindoa tijdrekken tegen kreeg van het arbitrale duo. Er werd echter niet meer gescoord door het team uit Kampen waardoor Dindoa de overwinning binnensleepte!