Selectie kwam nipt tekort

ERMELO - Het was een zware middag voor Dindoa 1. Dit had niet alleen te maken met een sterk SCO/European Aerosols, maar bovenal vanwege het overlijden van Henk ter Haar, Dindoa-man in hart en nieren. Henk ter Haar was onlosmakelijk verbonden met Dindoa en de selectie. Jarenlang was hij trouwe supporter, teambegeleider, razende reporter en reisde hij stad en land af voor zijn club. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Henk en speelde de selectie met rouwbanden.

Dindoa startte na dit beladen moment aan de wedstrijd in een ietwat gewijzigde opstelling. Wouter van den Brom, sinds dit jaar overgekomen van Sparta Nijkerk, had voor het eerst een basisplaats in Dindoa 1. Hij werd in de aanval gecompleteerd door Daphne van den Berg, Karianne van der Velde en Bjarne Sinneker. Het eerste schot kwam uit handen van Daphne van den Berg en dit was direct een doelpunt. SCO was hiervan niet onder de indruk en bracht de stand gelijk op 1-2. Dindoa begon sterk aan de wedstrijd en wist over meerdere schijven te scoren.

Veerkracht

De Ermelose ploeg toonde veerkracht en eenheid in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Roy van Boven trok de stand gelijk en twee doelpunten van Daphne van den Berg zetten een 4-2 op het scorebord. Aniek Odding toonde ondertussen haar verdedigende kwaliteiten en blokte haar tegenstander. SCO scoorde mee, maar Dindoa wist de voorsprong van twee te behouden door doelpunten van Saskia Lieman, Wouter van den Brom en Bjarne Sinneker. Vervolgens waren het Lars van der Velde en Aniek Odding die de korf wisten te vinden en hiermee kwam het gat op vier: 12-8. Dit spelbeeld veranderde niet tot kort voor rust, toen er een stand van 14-11 op het scorebord prijkte. SCO zette echter nog even aan en binnen luttele minuten werd de stand gelijkgetrokken met een dubieuze buzzer beater: 14-14.

Stuivertje wisselen

Het eerste doelpunt na de rust kwam uit handen van SCO, maar Dindoa wist de flow van de ploeg uit Oldeholtpade te doorbreken. Dankzij doelpunten van Daphne van den Berg, Roy van Boven en Lars van der Velde werd er weer een voorsprong gepakt: 17-15. Het stuivertje wisselen kon beginnen en beide ploegen wisten om en om de korf te vinden. Hugo van Woudenberg bracht Jonathan van der Beek voor meer kracht in de korfzone. Ook Hillebrand Diever, coach van SCO, deed een tactische wissel: twee dames werden van vak gewisseld. Zodoende werd er meer aanvallende kracht naast Marloes Frieswijk gebracht, die zeer goed van het scoren werd gehouden door een collectief verdedigend Dindoa. De tactische zet sorteerde direct effect, want Kim van Dalen, nu spelend naast Frieswijk, wist direct de 18-19 te scoren. SCO begon meer en meer de overhand te nemen en benutte meer kansen. Dindoa was niet meer bij machte om bij te blijven en moest in de laatste tien minuten haar meerdere erkennen in SCO. Daphne van den Berg en Saskia Lieman deden nog een duit in het zakje, maar SCO was in de eindfase sterker dan Dindoa. Het arbitrale duo floot uiteindelijk af bij een stand van 21-24.