'Ik had dit echt niet verwacht en ben bijzonder blij'

ERMELO – Afgelopen weekend wist de Ermelose drie medailles in de wacht te slepen tijdens de Wereldkampioenschappen IJszwemmen in Samoëns. Van Aurich werd zondag wereldkampioen in haar leeftijdscategorie op de 100m wisselslag. Ze zwom een fantastische tijd van 1:27.82 en was hiermee meer dan 10 seconden sneller dan de nummer 2. Zaterdag wist ze ook de gouden medaille te behalen op de 50m schoolslag met een tijd van 41.98.

Van Aurich: ,,Vorige week vertrok ik naar Frankrijk en had daar een prachtig toernooi met deelnemers uit 42 landen. In totaal deden er 489 deelnemers mee. Heel bijzonder om mee te maken.” Vrijdag mocht de Ermelose starten met de 500 meter in water in serie 4. De watertemperatuur was 3,7 graden. ,,Heel verassend werd ik 3e in mijn leeftijdscategorie 50-54 jaar. Dit gaf moed voor de volgende twee dagen. Op zaterdag mocht ik starten op de 50 meter schoolslag, mijn favoriete slag. Ik kon snel mijn ademhaling onder controle krijgen in het koude water en het ging erg lekker. Dit resulteerde in een prachtige tijd van 41.98, waarmee ik een gouden plak heb behaald, een leeftijdswereldrecord en top 10 Wereldrecords overall. Ik had dit echt niet verwacht en ben super blij.”

Opnieuw goud

Dit gaf de zwemster een enorme positieve flow voor de laatste afstand. Dat resulteerde in opnieuw een gouden medaille op de 100m wisselslag. Aan de 5e IISA Wereldkampioenschappen deden zwemmers uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Mongolië, Israël, Marokko, IJsland, Oekraïne, Canada, de VS, Chili, Argentinië en natuurlijk de meeste landen in Europa, waaronder Groot-Brittannië en Ierland mee.