DVS’33 speelt gewonnen wedstrijd

ERMELO - DVS’33 heeft de derby tegen VVOG met 2-0 gewonnen. De in de tweede helft ingevallen Stef Nijland toverde in de 66e minuut de 1-0 op het bord. VVOG, tot dan redelijk gelijkwaardig aan DVS'33, knakte. El Alblak noteerde de 2-0 na een vrije trap in de korte hoek.

DVS'33 en VVOG zetten beiden hoog druk en dat maakte de wedstrijd vanaf minuut één open. DVS'33 had al na vijf minuten twee grote kansen vergaard, maar Lars van Wetering liet de bal van zijn voet stuiteren en de weer herstelde Tim van den Berg mikte na een vrije schietkans over. VVOG was daarna ook dreigend en zo ging het spel heen en weer. Het middenveld van de geelzwarten had het vooral lastig tegen de veel bewegende Eliklia Mbinga.

Huber en Van Wetering

Daar tegenover wist middenvelder Lars Huber ook overal op het veld te verschijnen en dat bracht de thuisploeg een aantal keer dicht bij een doelpunt. Huber miste net teveel kracht om de gasten echt pijn te doen. Van Wetering leek na een prachtige tegendraadse kopbal te scoren maar de bal ketste op de lat. Beide Larsen werden in de rust door trainer De Geyter gewisseld voor Nijland en El Alblak.

Dreigender

In de nieuwe opstelling was het even wennen voor de thuisploeg. VVOG werd dreigender en het was Jeremy de Graaf die een ongelukkige middag in één keer goed had kunnen maken maar in vrije positie joeg hij de bal hoog over de DVS goal. Benjamin Roemeon was een constante plaag voor VVOG verdediger Jeffrey Snijders, maar hij vond doelman Manuel Hoogewoning een aantal keer op zijn weg. Tot Nijland. Van dik dertig meter leek hij een veel te hoge bal af te vuren op het groen-witte doel maar als een raket sloeg hij in het net.

Controle

DVS'33 speelde daarna een gewonnen wedstrijd. VVOG wist niet meer gevaarlijk te worden en met name Alblak, die zich op het middenveld als een vis in het water voelde, ramde de bal in de korte hoek in de goal, 2-0. DVS'33 speelde de wedstrijd vakkundig uit en behaalde een terechte overwinning en daarmee eindelijk weer een overwinning. VVOG werd dieper naar de laatste plaats geduwd hoewel de verschillen boven- en onderin gering zijn. Komende zaterdag wacht DVS'33 de uitwedstrijd tegen ASWH.