‘Ik ben erg blij met EFC’58’

ERMELO - Ermeloër Jaap de Vries wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van derde klasser EFC’58. De Vries tekende vooralsnog voor een jaar en volgt hiermee Bert van den Brink op die het Harderwijkse Zwart Wit’63 gaat trainen.

Met enorm veel ervaring gaat De Vries (57) hij volgend seizoen op de Zanderij aan de slag om EFC’58 te helpen hun ambities waar te maken. Jaap de Vries is een zeer bekend gezicht op de Veluwse voetbalvelden waar hij ooit voetbalde bij Horst, o.a hoofdtrainer was bij FC Klarenbeek en bij Rood Wit’58. Bij DVS’33 werd Jaap, samen met John Dooijewaard assistent-trainer onder hoofdtrainer Richard Plug en maakte toen, na het vroegtijdige vertrek van Plug samen met John Dooijewaard het seizoen af. De nieuwe trainer die bij DVS’33 begon nam echter zijn eigen assistent mee waarmee hun inzet niet werd beloond. De Ermeloër kreeg een kans als interim-contract bij eerste klasser v.v. Hierden, waar hij echter afgelopen zomer vertrok. Vervolgens keerde De Vries terug naar DVS’33 Ermelo waar hij, vanwege het vroegtijdig vertrek van hoofdtrainer Hennie in ’t Hof, samen met Stevan de Geijter het seizoen mag afmaken.

Goed gevoel

,,Ik start de voorbereidingen in augustus 2023 want ik maak eerste het seizoen nog af bij DVS’33. Ik heb overigens heel blij met EFC’58,’’ aldus Jaap de Vries. ,,Ze hadden mij op dezelfde avond benaderd als DVS, EFC’58 vroeg mij of ik een oriënterend gesprek wilde om te kijken of er raakvlakken waren. Tijdens het eerste gesprek vond ik dat de TC met een goed verhaal kwam, zeker nu twee van hun beste spelers de club gaan verlaten. Ook tijdens het tweede gesprek met de spelers en huidige staf hield ik er een heel goed gevoel aan over. Er zit heel veel talent bij de club die zich de komende jaren zich nog verder willen gaan ontwikkelen. Naast het 1e elftal is ook de gehele club bezig om zich nog meer naar buiten te presenteren naar o.a sponsors toe, maar ook voor jeugd en meisjes/dames voetbal. Ik werd hierdoor heel enthousiast en zodoende ben ik blij met de kans die EFC’58 mij heeft gegeven.’’

Ridder

Bij EFC’58 is men blij een ervaren hoofdtrainer aan te kunnen stellen waarmee de club haar ambitie maar weer eens onderstreept. Een hoofdtrainer met veel voetbalbagage dus die zelf 94 caps haalde bij het Nederlands paralympisch team, daarmee 3 x olympisch goud won en in 1996 geridderd werd in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Gisteren tekende Jaap de Vries, samen met interim-voorzitter Jan Peet van EFC’58 een contract voor het seizoen 2023-2024.