Ploegen aan elkaar gewaagd

ERMELO - Na de teleurstellende uitwedstrijd vorige week tegen SCO, wachtte Dindoa 1 zaterdag de thuiswedstrijd tegen SKF uit Veenendaal. SKF, door haar manier van spelen altijd een lastige tegenstander voor Dindoa, was erop gebrand om de punten mee naar huis te nemen. Met slechts vier punten bivakkeert SKF nog altijd bijna onderaan en kon een overwinning goed gebruiken om daarmee mogelijk een gaatje te slaan met Tweemaal Zes.

Dindoa begon de wedstrijd in de vertrouwde opstelling. De eerste aanval met Saskia Lieman, Aniek Odding, Roy van Boven en Lars van der Velde werd binnen de eerste minuut direct met een fraai schot afgerond. SKF trok meteen de stand gelijk en zo mocht de tweede aanval van Dindoa aan de slag. Het vak van Bjarne Sinneker, Jonathan van der Beek, Karianne van der Velde en Daphne van den Berg wist de stand weer gelijk te trekken nadat SKF de 1-2 had gescoord.

Gelijk op

De beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de stand ging dan ook lang gelijk op. SKF probeerde het spel van Dindoa te ontregelen en op sommige momenten lukte dat aardig. De vlam sloeg in de pan na een opzettelijke overtreding op Roy van Boven die door de scheidsrechter met slechts een strafworp werd bestraft, waar een kaart niet misstaan had.

Gek

Coach Hugo van Woudenberg moest alle zeilen bijzetten om zijn ploeg rustig haar eigen spel te laten spelen en zich niet gek te laten maken. Dindoa had het verdedigend goed voor elkaar maar wist aanvallend nog niet het gaatje te slaan. Inmiddels was het 11-11 en bijna rust. Met een voorsprong de rust in gaan zou een goed gevoel geven, maar helaas was het SKF dat vlak voor het rustsignaal de 11-12 op het scorebord wist te brengen.

Meer beleving

In de rust kreeg Dindoa toch vooral het advies om met meer beleving te gaan spelen. Het begin van de tweede helft leek het even of SKF hetzelfde advies had gekregen, aangezien zij voor het eerst op twee punten voorsprong wisten te komen, maar de Ermeloërs hebben al vaker bewezen dat zij niet meer schrikken van een achterstand. Bij de stand van 12-14 zette Dindoa aan voor een offensief en met vijf scores op rij werd de achterstand omgebogen naar een 17-14 voorsprong.

Winst

Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. SKF wist nog tot 18-17 bij te blijven, maar daarna speelde Dindoa de wedstrijd goed uit, zodat uiteindelijk met een 23-17 eindstand de winst in Ermelo bleef. Volgende week wacht Dindoa opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen Wit-Blauw uit Kampen. De uitwedstrijd werd op het laatste moment nipt gewonnen met 24-25, dus Wit-Blauw zal dit ongetwijfeld recht willen zetten.