Geelzwarten komen pas laat tot scoren

ERMELO – DVS’33 heeft haar thuiswedstrijd tegen het hoger staande DOVO uit Veenendaal met 2-0 gewonnen. Op de overwinning was niets af te dingen. De thuisploeg liet bij tijd en wijle ouderwets positiespel zien. Enige was dat er eerder gescoord had moeten worden.

DOVO koos de eerste helft voor de wind tegen en liet zich gewillig op eigen helft terugdringen. De sterke Stef Nijland en Hilal Ben Moussa heersten op het middenveld. Trainer Stefan de Geijter had een offensief team het veld ingestuurd waarbij Eren Turan Yavuz meer op het middenveld te vinden was dan rechts achterin. De driehoekjes werden aan elkaar geregen en dankzij Omar el Ghazouani kwam DVS’33 een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar tot twee keer toe had spits Lars van Wetering het geluk niet aan zijn zijde en stond de paal in de weg.

Ouderwets

Het publiek genoot en DOVO was niet naar Ermelo gekomen om te voetballen. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam men er iets meer uit, maar zodra de bal in DVS-bezit was, trok men zich terug op de eigen zestien en het was knap om te zien hoe de Geelzwarten met veel geduld de gaatjes op zochten. Het was lang geleden dat zo’n sterk spelend DVS’33 zo geduldig de vrije man wist te vinden alleen kwam het niet tot scoren.

Lachwekkend

De tweede helft begon flink vertraagd omdat DOVO een speler in wilde brengen die niet op het wedstrijdformulier stond. Daardoor kwam tien minuten in de tweede helft een verdediger opnieuw het veld in terwijl hij al stond te douchen. En DOVO had niet bedacht dat wind mee meer perspectief zou bieden. Men bleef volharden in verdedigen zonder maar aan aanvallen te denken. DVS’33 daarentegen speelde nu juist over links heel vaak spelers vrij, maar het duurde tot de 56e minuut voordat er gejuicht kon worden. Roemeon brak door en werd neergelegd, maar hij leek door te gaan. Tot ieders verbazing floot de scheidsrechter om geel te geven voor de DOVO verdediger. De sterk spelende Stef Nijland schoot de bal uit een onmogelijke hoek toch in de goal wetend dat de lage zon aan zijn zijde zou staan, 1-0.

Wachten

Wie zou denken dat DOVO er wel uit zou komen, kwam bedrogen uit. DVS’33 bleef de bovenliggende partij met een Sem de Wit die iedereen en alles de baas bleef. Benjamin Roemeon kwam tot twee keer toe in een vrije scoringspositie, maar hij miste oog in oog met de keeper. Tot de 89 e minuut. Een strakke bal van Maarten van Dijk kwam bij Roemeon die in eerste instantie nog vast leek te lopen, maar dankzij het doorzetten kwam hij voor de derde keer alleen voor de keeper die vervolgens geen kans had op diens schuiver, 2-0. DOVO probeerde het met lange ballen nog wel maar DVS’33 had ook met gemak nog een derde treffer kunnen maken. DVS’33 Ermelo was simpelweg te sterk voor het angstig spelende DOVO.