Sterke oefeningen op de brug en balk

ERMELO/ PUTTEN - Nova Breman wist zaterdag turn-goud te behalen tijdens de tweede plaatsingswedstrijd voor de jeugd niveau F. Samen met Senna Wallet deed ze namens GV Sparta mee in een gemixt team met Orion Putten. De turnsters hoefde gelukkig niet ver te reizen want de wedstrijd werd in Putten gehouden.

De meiden begonnen de wedstrijd op sprong en lieten beide een mooie sprong zien. Hierna werden er twee sterke oefeningen op de brug geturnd. Senna Wallet had de vorige wedstrijd nog moeite met de afsprong, maar had haar angsten overwonnen en turnde zaterdag een goede oefening. Op het toestel balk lieten beide turnsters weinig fouten zien en bleven allebei knap op de balk staan met een stabiele oefening. Tot slotte mocht de wedstrijd afgesloten worden op het toestel vloer waarbij ook hier prachtige oefeningen werden geturnd zonder grote fouten.

Hoogste podium

Senna Wallet werd in het eind klassement heel knap eerste op balk en vloer. Nova Breman had sterkste oefeningen op sprong en brug en werd op beide toestellen ook eerste. Nova Breman mocht zelfs in de individuele uitslag het hoogste podium betreden en ging het met het goud vandoor. Het gemixte team GV Sparta/ Orion Putten is als derde geëindigd. Binnenkort zal de doorstroming bekend gemaakt worden voor de finales en zal de strijd met de beste turnsters worden aangegaan.