FC Horst heeft ook nieuw hoofdveld

ERMELO - Het nieuwe parkeerterrein bij FC Horst is vandaag geopend. Wethouder Sarath Hamstra verrichtte de officiële opening met het doorknippen van een lint bij de nieuwe ingang van Sportpark De Adelaar. Hij richtte daarbij een kort woord aan de vereniging FC Horst, de mensen die verantwoordelijk waren voor de aanleg van de parkeerplaats en de overige aanwezigen.

Met de opening is een einde gekomen aan een periode van tien maanden, waarin bij FC Horst door een groot aantal ondernemingen, overheden, betrokkenen en vrijwilligers is gewerkt aan de modernisering van Sportpark De Adelaar. Die modernisering bestond uit twee onlosmakelijk aan elkaar verbonden delen, namelijk de aanleg van een nieuw parkeerterrein en de aanleg van een nieuw hoofdveld. De oude en gevaarlijke situatie van te weinig parkeerplaatsen, overstekende fietsers en langsrijdende auto’s heeft plaats gemaakt voor een groot en veilig parkeerterrein. Het is aangelegd op de oude trainingsvelden, naast het hoofdveld. Er is, in goed overleg, voor die optie gekozen, omdat zo weinig uitbreiding van het complex hoefde plaats te vinden. Daarmee konden veel kosten bespaard worden en hadden de omgeving, de natuur en de buren in het mooie buurtschap Horst er het minste last van.

Capaciteitsproblemen

Omdat FC Horst trainingsruimte inleverde voor het parkeerterrein en het daarvoor al te weinig goede trainingsfaciliteiten had, was een nieuw kunstgras hoofdveld dringend noodzakelijk. Zo werden eerdere capaciteitsproblemen opgelost en beschikt FC Horst over meer moderne trainingscapaciteit. Daarmee kan ook de voortgaande groei van de vereniging gefaciliteerd worden. Het hoofdveld werd tijdens de afgelopen zomerstop aangelegd en zorgt inmiddels al maanden voor meer trainingsuren en veel voetbalplezier. FC Horst voorzitter Henk van den Bosch sprak namens de vereniging zijn dank uit. Allereerst naar de Gemeente Ermelo. Zij zagen de noodzaak en financierden het project. Daarbij gaf de voorzitter aan dat de samenwerking met de Gemeente Ermelo, voorafgaand aan- en gedurende het project, prettig en constructief was. Verder ging dank uit naar Interactie Sportbedrijf Ermelo, Vandenbrink Onroerend Goed en de buren voor het mede mogelijk maken van de modernisering. Ook complimenteerde Henk van den Bosch het goede werk van Gebr. van de Beek B.V. en Fa. Kamphorst. Zij hebben de aanleg van het hoofdveld en de parkeerplaats uitgevoerd. Daarbij hebben ze onderling en met W. Timmer & Zn. intensief samengewerkt. Tot slot werd er een dankwoord gericht aan de vrijwilligers van FC Horst. Zij hebben een grote bijdrage geleverd aan de aanleg.