Spelen als een team levert vier doelpunten op

ERMELO - DVS’33 heeft haar thuiswedstrijd tegen Ter Leede verdiend met 4-1 gewonnen. Stef Nijland was met drie treffers opnieuw man of the match. DVS'33 had veel genade met de gasten want het miste enorm veel grote kansen.

Eigenlijk had de thuisploeg al na drie minuten op een 2-0 voorsprong kunnen of zelfs moeten staan.
De ijverige Nicky van Hilten kwam net te kort en spits Ali Akla schrok zo van een splijtende pass van Lars Huber die hem helemaal alleen voor de doelman van Ter Leede zette, dat hij de opgelegde kans om zeep hielp. Akla als spits is voor de veel lopende medespelers om hem heen toch een pluspunt want met zijn sterke lijf en grote inzet is het toch lekker spelen. DVS’33, waar Sem de Wit de lijnen uitzette, speelde de bal lekker rond en liet de gasten vooral lopen. Maarten van Dijk poeierde in de tiende minuut de bal van grote afstand in de goal en opende daarmee de score. Ter Leede had nog niets laten zien, maar kwam na een vrije trap vanaf de middellijn wel pardoes op 1-1 na een fraaie volley van Marc de Kruijs die een half verwerkte kopbal van De Wit snoeihard de kruis injoeg.

Van slag

DVS’33 was even van de leg. Het duurde vijf minuten voordat het bewegelijke spel van de Geelzwarten weer vorm kreeg. Daarbij viel het spel van Stef Nijland op die zich duidelijk als een vis in het water voelt in de vrije rol die hij vervult. Met zijn magistrale trap schoot hij de bal uit een vrije trap, verdient door Akla, in de rechter benedenhoek, 2-1. Het heerlijke tikkie-takkie-voetbal kreeg zijn hoogtepunt in de 29e minuut toen over zes schijven Olijve Nijland vrij voor de keeper zetten en dat betekende de 3-1.

Counter

De tweede helft kwam Ter Leede uit zijn schulp. Het zette DVS’33 vast op eigen helft en met succes. De bal ging minder makkelijk rond hoewel een aantal counters haarscherp waren. DVS’33 was echter
onzorgvuldig in de afronding. Lars Huber verdiende nadrukkelijk een doelpunt en de ingevallen Westerman had zijn vizier niet helemaal op scherp staan. Met drie prachtige steekballen werd hij even zo vaak alleen voor de doelman gezet, maar geen van de pogingen leidde tot succes.

Hoogtepunt

Doordat Ter Leede totaal niet in de buurt van de DVS-doel kwam, was het wachten op meer doelpunten. Het publiek werd in de 80e minuut getrakteerd op een stukje hoogstaand voetbal. Met name Nijland haalde het ene na het andere trucje uit. Een schaar, balletje tussen de benen, breien op de vierkante meter, het was smullen geblazen hoewel één ding ontbrak; de afronding. Die kwam pas vlak voor tijd toen opnieuw DVS’33 door de verdediging sneed en de ingevallen Alblak Nijland zijn derde op een presenteerblaadje aanbood. Nijland pakte het cadeau uit. Met de overwinning deed DVS’33 goede zaken in de derde periode. Het had nog beter kunnen zijn als Sparta Nijkerk niet in de laatste minuut de winnende had gemaakt. Nu staat DVS’33 Ermelo twee punten achter de Nijkerkers.