Koops nieuwe voorzitter

ERMEL0 - Zwemvereniging ZEW uit Ermelo viert haar 70-jarig bestaan. Het is een mooie mijlpaal voor de club die ooit begon in het bosbad en ook nog verschillende activiteiten organiseerde in het Veluwrandmeer water. Maar dat is verleden tijd. Nu vindt al het zwemmen plaats in Calluna en kijken de leden van de club reikhalzend uit naar de opening van het nieuwe zwembad De Zanderij.

Als kers op de taart werden bij de afgelopen algemene ledenvergadering ook nog verschillende nieuwe bestuurleden benoemd en kan de verening weer met volle kracht richting de toekomst. ZEW biedt vier verschillende disciplines met waterpolo, synchroonzwemmen, recreatief zwemmen en trimzwemmen en sinds de oprichting in 1953 heeft ZEW veel leden zien komen en gaan, maar één ding is constant gebleven: de passie voor zwemmen. De nieuwe voorzitter Erwin Koops is trots op het feit dat de vereniging inmiddels haar 70-jarig bestaan mag vieren. ,,ZEW heeft door de jaren heen een belangrijke rol gespeeld in de Ermelose gemeenschap en heeft veel mensen de mogelijkheid geboden om te genieten van de zwemsport."

Disciplines

Een gezond sportklimaat is belangrijk voor een gemeenschap en daarom is het belangrijk dat er verschillende sporten worden aangeboden. ,,Door de verschillende disciplines binnen ZEW bieden wij de mogelijkheid om voor ieder wat wils te hebben," aldus Koops. ,,Het maakt niet uit of je jong of oud bent, beginner of gevorderd, er is altijd wel een discipline die bij je past." ZEW heet de nieuwe besuursleden van harte welkom. Erwin Koops start als voorzitter nadat deze jaren vacant is geweest en tijdelijk was ingevult door Robert van Bennekom.

Toekomst

Sanne Tomassen neemt het secretariaat over van Evert Jan van den Berg. Daarnaast pakt Thijs Waardenburg de rol van commissievoorzitter op voor Waterpolo in opvolging van Diederik Hoogenboom die zicht gaat focussen op zijn trainer/coach rol. Dennis Paalman stopt als commissievoorzitter van de recreatief zwemmers. Hierbij nog maals dank aan de vertrekkende bestuurders en ook dank aan alle vrijwilligers en leden die de vereniging de afgelopen 70 jaar mogelijk hebben gemaakt. Erwin Koops kijkt met trots terug op de afgelopen 70 jaar en ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. ,,Wij blijven ons inzetten voor een gezond sportklimaat in Ermelo en hopen nog vele jaren te kunnen bijdragen aan de zwemsport in onze gemeente", aldus Koops.