Sneller veld met blauwe ovalen

ERMELO - Na vijftien jaar intensief gebruik was korfbalvereniging Dindoa toe aan een nieuwe kunstgrasmat. De onderlaag bleek nog in goede conditie, maar de demping en belijning lieten het afweten. Na een periode van aanbesteden is in februari gestart met de werkzaamheden en kon er vanaf het paasweekend weer getraind worden.

Stichting Sporthal Dindoa besloot het nieuwe veld uit te voeren in een ‘zandkunstgrasveld korfbal 2.0’ Deze velden onderscheiden zich van de traditionele zandvelden doordat ze minder en een fijnere gradatie infill zand, en meer kunstgrasvezels bevatten. Het instrooizand is tot net onder de top van de vezel ingestrooid. Hierdoor speelt het comfortabeler dan de traditionele kunstgrasmatten, die bezand worden. Resultaat is een sporttechnisch sneller zandveld met een groen speeloppervlak met blauwe ovalen.

Jeugd

Door een nieuwe indeling konden er ook drie jeugdvelden worden aangelegd, waardoor ook de jongste jeugd nu alle wedstrijden op kunstgras zal spelen. Tijdens het eerste competitieweekend van de buitencompetitie, op 22 april om 9.45 uur, zal de officiële opening plaatsvinden. Op die dag zijn er feestelijke activiteiten voor de jeugd. ’s Middags om 15.30 uur speelt Dindoa 1 haar eerste thuiswedstrijd op het nieuwe kunstgras.