Ermeloërs genieten van comfortabel uitgangspunt

ERMELO - Dindoa reisde zaterdag af naar Maartensdijk. In de zaalcompetitie was er twee keer vrij eenvoudig van Tweemaal Zes gewonnen. En nu, met TZ als hekkensluiter van de competitie, zou een relatief makkelijke overwinning ook mogelijk moeten zijn, maar bij veldkorfbal spelen de weersomstandigheden altijd een belangrijke rol. Daar waar afgelopen week de regen zorgde voor zeer natte trainingen, was het nu de zon waar rekening mee gehouden moest worden.

Op deze warme zaterdag kon Dindoa 2 een makkelijke overwinning bijschrijven. Met 22-10 nestelt het tweede team zich goed in de middenmoot van de reserve 1e klasse, met uitzicht op de vierde plek. Dindoa 1 kon zich bij een overwinning zo goed als zeker handhaven, en dat zou zorgen voor een comfortabel uitgangspunt voor het resterende deel van de competitie.

Voorsprong

De eerste aanval startte redelijk voortvarend en kon al snel een 0-2 voorsprong neerzetten. Het tweede aanvalsvak had het zeker in de beginfase wat moeilijker met het vinden van de korf. De lange heren van TZ maakte het de Dindoa heren moeilijk in de rebound, maar ook de dames van TZ gaven verdedigend veel druk. Hierdoor kon Dindoa niet zo makkelijk uitlopen als ze in de zaal hadden gedaan tegen de ploeg uit Maartensdijk. Het verschil bleef klein en doordat er vlak voor rust een strafworp aan Dindoa werd toegekend die door Roy van Boven benut werd, kon Dindoa met een 6-8 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Verschil

TZ was met zo’n klein verschil dus nog zeker niet kansloos, maar de Ermeloërs kwamen goed uit de startblokken in de tweede helft: al snel wist Dindoa het gat naar vier doelpunten verschil te brengen. Dit bleek eigenlijk al een te groot gat voor de tegenstander om te overbruggen. Zij wisten niet meer dichterbij te komen en halverwege de tweede helft was het verschil al opgelopen naar zes punten. Langzaam vloeiden de krachten weg aan beide kanten. Het warme weer ging zijn tol eisen en de beide teams hadden wel in de gaten dat er niet veel meer te verwachten was onder deze omstandigheden. Coach Hugo van Woudenberg probeerde nog door het inbrengen van Wouter van den Brom en Marinda Vliek het verschil groter te maken, maar het gat bleef steken op zes punten. Met een 10-16 einduitslag keerde Dindoa huiswaards.