Mooie turnoefeningen in strijd om podiumplaatsen

ERMELO - Tijdens de individuele meerkampfinale afgelopen zaterdag gaf GV Sparta een prachtig visitekaartje af. Goud en brons blonken voor de turnsters.

In de eerste wedstrijdronde deden er turnsters mee vanuit Sparta Ermelo in 3 categorieën. In de categorie Jeugd & Junior niveau H deden Bo van Rijn, Mira Shatra, Sharane Bennink en Sophie van Es-Davies mee. In de categorie Junior G deden Tara Ruitenberg, Wieske Paules en Lieke van de Beek mee. En in de categorie Jeugd F deden Nova Breman en Senna Wallet mee. De turnsters begonnen op sprong en balk waarbij de meeste een goede oefening lieten zien. Senna Wallet deed zelfs een moeilijkere sprong dan in de voorrondes en slaagde erin deze goed uit te voeren. De Junior turnsters begonnen op het toestel balk wat ontzettend moeilijk is om je zenuwen onder bedwang te houden. Helaas was dit voor Lieke van de Beek niet gelukt maar turnde wel een mooie oefening. Op de vloer liet Lieke van de Beek een prachtige oefening zien op eigen vloermuziek. Nova Breman had zich in de week voor de finale zich geblesseerd aan haar enkel, maar deed boven verwachting mee met alle toestellen. Enkel op het toestel vloer moest zij haar oefening aanpassen door de erge belasting op haar voet en miste hier wat samenstellingseisen uit haar oefening. 

Spanning 

Vol spanning werd dan bekend dat we maar liefst twee finale kampioenen mee naar huis kregen. Sharane Bennink werd kampioen in de categorie Jeugd niveau H! Bo van Rijn mocht ook het podium betreden en ontving hier knap het brons. Mira Shatra werd 8e en Sophie van Es-Davies werd 11e. In de categorie Junior G werd Tara Ruitenberg knap 3e en nam het brons mee naar huis. Wieske Paulus werd 9e en Lieke van de Beek 12e. Tot slot werd Senna Wallet finale kampioen in de categorie Jeugd F en ging er met het goud van door. 

Sterke oefeningen 

In de tweede wedstrijdronde turnden Ilse Koops en Ivana Doppenberg in de categorie Jeugd niveau G. In de categorie middenbouw niveau 4 turnde Britt de Mots en Aimey Tielsch. Beide groepjes begonnen op het toestel vloer waarbij ze een sterke oefening lieten zien. Ook op sprong werd er goed geturnd. Op het toestel brug maakte Aimey Tielsch een kostbare fout en viel. Ze loste het knap op door niet de grond te raken. Ze kwam weer terug op het toestel, maar dit kwam haar alsnog duur te staan. Op het toestel balk herpakte ze zich en liet een sterke oefening zien. Britt de Mots en Ilse Koops turnden ook een sterke wedstrijd zonder grote fouten. Vol trots mocht ook Ilse Koops het goud in ontvangst nemen. Ze werd kampioen bij de Jeugd G categorie. 

Sprongen 

In de derde wedstrijd categorie werd er ook geturnd in de categorie Jeugd G en hieraan deden Mirte Knol en Monica van Nijhuis mee. Ook deze turnsters begonnen op het toestel Balk. Mirte Knol turnde een mooie oefening maar moest de balk helaas ook vroegtijdig verlaten en liet hier punten liggen. Op de vloer werd en netjes geturnd en werden er op sprong mooie sprongen laten zien. Ook het toestel brug turnde Mirte Knol een sterke oefening en werd 3e op dit toestel. In het eind klassement werd Mirthe Knol uiteindelijk 5e en Monica van Nijhuis knap 10e.

Uitstraling

Tot slot mochten Isis Kremer en Aimee van der Sluis de wedstrijddag afsluiten. Zij turnden in de categorie Junior & Senior niveau E. De turnsters begonnen op het toestel vloer en lieten sterke oefeningen zien met een mooie uitstraling. Op sprong turnde Isis Kremer een sterke sprong en landde haar sprong als een huis. Ook op het toestel brug komen de turnsters zonder problemen door de oefening heen. Het lukte Isis Kremer echter niet om op de balk te blijven met de radslag. Aimee van der Sluis deed dat wel. Beide turnsters zijn op een gedeelde 9e plek geëindigd.