Coach wisselt met oog op komend seizoen

ERMELO - Dindoa wist zaterdag op een zonovergoten Zanderij tegen Pernix overwicht te houden. De ploeg uit Leiden werd met 20-17 verslagen. Doordat vorige week de handhaving in de overgangsklasse was veilig gesteld had coach Hugo van Woudenberg een aantal wijzigingen doorgevoerd met het oog op komend seizoen.

Jonathan van der Beek zal de resterende wedstrijden van dit seizoen, op eigen verzoek, bij het tweede spelen samen met zijn broer Sam. Zijn plaats in het eerste werd deze wedstrijd ingevuld door Wouter van den Brom. Daarnaast is ter voorbereiding op het komend seizoen ook A-junior Boaz Poppe aan de selectie toegevoegd.

Harde wind

De beginfase ging redelijk gelijk op. Reboundend had Dindoa het lastig tegen de lange heren van Pernix. De blauw-witten had wel overwicht op de wedstrijd, maar konden dit onvoldoende uitdrukken in doelpunten. Ook de harde wind over het veld maakte het lastig om tot veel doelpunten te komen. Beide ploegen waren dan ook nadrukkelijk op zoek naar kansen dichtbij de korf. Kansen waren er aan beide zijden en ondanks het overwicht bleven de scores gelijk op gaan. Dindoa wist uiteindelijk met slechts twee doelpunten voorsprong van de thee te gaan genieten.

Spanning

Na de rust begon, zoals wel vaker, Dindoa vol energie aan de tweede helft. Al na een vijftal minuten was het gat met Pernix opgelopen naar zes doelpunten. Daar waar de meeste tegenstanders op dat moment het geloof wel opgeven, bleef Pernix vertrouwen houden in een goed eindresultaat. Dit kwam de amusementswaarde van de wedstrijd duidelijk ten goede. De tegenstander begon gaandeweg de tweede helft meer vat te krijgen op Dindoa waardoor de achterstand werd terug gebracht tot twee doelpunten. De spanning kwam hierdoor weer terug in de wedstrijd. Dat was het moment voor de coach om te gaan wisselen. Om extra rebound kracht in de aanval te creëren werd Marinda Vliek ingebracht voor Karianne van der Velde. Dit bracht het gewenste resultaat want Lars van der Velde wist met twee prachtige afstandsschoten het verschil weer naar vier doelpunten te brengen.

Overwinning

In het andere vak werd door coach Hugo van Woudenberg ook gewisseld in de aanval waar Boaz Poppe ingebracht werd voor Roy van Boven. Dindoa speelde vervolgens de wedstrijd op een professionele wijze uit. In de laatste minuut kreeg Karianne van der Velde nog een publiekswissel en bloemen, zij zal volgend seizoen naar Zwitserland gaan en dus geen deel meer uitmaken van de selectie. Met een eindstand van 20-17 haalde Dindoa een verdiende overwinning op Pernix.